• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Cornelius tilbage på landsholdet: Klar som indskifter og som starter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Cornelius melder sig klar til at spille fra start mod Schweiz, men han kan også leve med en rolle som joker mod slutningen af kampen.

Af Ole Hoffskov

En skade i lysken satte i en lang periode en stopper for Andreas Cornelius' udfoldelser på en fodboldbane, og det gjaldt naturligvis også på det danske landshold. Siden VM i sommeren 2018 har Parma-angriberen blot spillet 16 minutter på landsholdet, og han har ikke været udtaget i den igangværende EM-kvalifikation.

Før nu.

Da landstræner Åge Hareide præsenterede den danske trup til det kommende brag mod Schweiz i Telia Parken, var Andreas Cornelius' navn med på listen, og Hareide lagde ikke skjul på, at han er meget glad for igen at råde over den stærke angriber, som han mere eller mindre garanterede en rolle i kampen mod Schweiz.

Glæden er også stor hos den 26-årige angriber.

Læs også:Assistent tilbage i AGF: Jeg forstår sgu godt, David ikke kiggede min vej

- Det er dejligt at være tilbage. Jeg føler, at det hele er tilbage på skinner, og det er, som det skal være. Jeg trives godt her på landsholdet. Jeg trives godt socialt og sportsligt på landsholdet, og jeg er glad for at være med nu her, hvor jeg føler, jeg er kommet godt i gang og kan bidrage med noget, siger Andreas Cornelius til tipsbladet.dk.

Åge Hareide har ikke ønsket at løfte sløret for, hvorvidt Andreas Cornelius er med i startopstillingen mod Schweiz, eller om angriberen vil blive brugt som joker sent i kampen, men under alle omstændigheder melder angriberen sig klar.

- Nu har jeg spillet to gange 90 minutter, og min krop reagerer godt, og jeg kan se på det hele, at jeg sagtens kan spille 90 minutter. Så det er en mulighed. Det er også en mulighed, at jeg er en indskifter, fordi det har jeg også prøvet masser af gange. Jeg er klar på at give den fuld gas, om det er som indskifter eller starter, siger Cornelius.

Opgøret mod Schweiz er af mange blevet omtalt som en "Polen 2.0-kamp" med henvisning til hjemmekampen for to år siden, hvor Danmark også var under pres for at komme med til VM, men leverede en mindeværdig præstation og slog polakkerne med 4-0.

Læs også:Sådan kommer Danmark til EM: Landsholdet kan stadig selv afgøre det

Andreas Cornelius spillede et brag af en landskamp den september-aften i Parken og noterede sig for målet til 2-0. Angriberen kan langt hen ad vejen godt følge sammenligningen i forhold til det kommende opgør mod Schweiz.

- Der er et eller andet om det, fordi det jo er de måske to bedste hold i gruppen, der møder hinanden, og vi lidt står med kniven for struben, som vi også gjorde mod Polen. Vi skal ud og vinde. Men Schweiz og Polen er to forskellige hold, så vi kan ikke gribe det helt an på samme måde sikkert. Det ved jeg ikke, det viser træningen. Men selve kulissen er meget det samme - fyldt Parken, hvor der er pres på, siger Andreas Cornelius og tilføjer:

- Vi skal ud og vinde, det er et klart mål. Og det er to stærke hold, der møder hinanden. Det skal nok blive tæt, og det bliver også svært, men jeg er sikker på, vi har kvaliteterne, hvis vi spiller en god kamp, til at tage tre point. 

Andreas Cornelius har spillet 23 landskampe og scoret fire mål. 

Læs også:Fjendetjek: Dygtig schweizisk stopper kan gøre ondt på Danmark

Læs også:Optakt: Danmark - Schweiz

Læs også:Skadesfri Andreas Cornelius har fået god start i Parma

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus