• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Dagens U21-profil: Det tysk-syriske symbol på frihed

Dagens U21-profil: Det tysk-syriske symbol på frihed
Foto: Getty Images

U21-EM er godt i gang, og hver dag under slutrunden vil tipsbladet.dk zoome ind på en af de profiler, der skal i kamp. Denne gang Mahmoud Dahoud fra Tyskland.

Af Kenneth Jensen

Når det danske U21-landshold onsdag aften går på banen mod Tyskland i en vind eller forsvind-kamp, er det værd at holde øje med den tyske midtbanespiller Mahmoud Dahoud. Dahoud er dagens U21-profil.

I Tyskland har de længe været dygtige til at integrere spillere med andre nationaliteter på det tyske landshold. Spillere, der kommer fra en anden kultur og har en anden baggrund, og det yderst interessant at se, hvordan landsholdene i Tyskland er gået fra være med navne som Bierhoff til Boateng og Doll til Dahoud.

Netop sidstnævnte er et af de seneste skud i stammen af succeshistorier i Tyskland, hvor Gladbach-spilleren, der skriver Borussia Dortmund-spiller på cv'et efter en sommerpause, allerede har skrevet historie. Han er nemlig den førstfødte syrer, der har fået debut i Bundesligaen.

Godt nok mangler A-landsholdsdebuten for Tyskland, men får han succes i Borussia Dortmund, gør Joachim Löw nok klogt i at telefonere Mahmoud Dahoud, der sammen med sin familie flygtede fra Syrien, da Mahmoud Dahoud var bare 10 måneder.

Med den aktuelle flygtningekrise in mente, hvor mange flygtninge kommer fra netop Syrien, er Dahoud en god historie. Familien flygtede fra Assad-regimet i 1996.

For Dahoud er fortællingen også beviset på, at fremtiden kan være lys, selv om man forlader land, kultur, ejendele og familiemedlemmer i bestræbelserne på at opnå en hverdag uden trusler, bomber og død og ødelæggelse. Dahoud har grebet chancen og har taget drømmen om et selvstændigt og uafhængigt liv til sig.

På banen har Mahmoud Dahoud vist sig som en fremragende midtbanespiller, siden han i en alder af 18 år for Borussia Mönchengladbach i en sejr på 7-0 over FK Sarajevo i Europa League.

Siden debuten har Mahmoud Dahoud vokset spillemæssigt, er blevet fast mand på den centrale midtbane, hvor han med god ro, masser af flid og gode afleveringer er blevet fast mand på Gladbach-holdet.

Dahoud er bare blevet bedre og bedre og har ikke set sig tilbage. Det er et udtryk for en spiller, der går en lys fremtid i møde, og som i Borussia Dortmund kommer til at være i hårdere konkurrence om en plads i startopstillingen, end han oplevede i Gladbach. Og han går samtidig en lys fremtid i møde som symbolet på frihed og på devisen, at man skaber sit eget held.

I første omgang skal Mahmoud Dahoud - eller "Mo" Dahoud, som han også bliver kaldt - forsøge at skabe sit eget held mod Danmarks U21-landshold, når de to lande mødes onsdag aften klokken 20.45 i et opgør, der kan ses på Kanal 5.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.