2017-06-19 10:00
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

U21-EM står for døren, og hver dag under slutrunden vil tipsbladet.dk zoome ind på en af de profiler, der skal i kamp. Denne gang Pawel Cibicki.

Hver dag går tipsbladet.dk tættere på en profil ved U21-EM, og vi starter ugen med en spiller, der mandag aften kunne have stillet op for både Sverige og Polen. Dagens profil er Pawel Cibicki.

- Det er klart, at jeg hepper på Polen. Absolut. Hvad skal jeg sige? Jeg er polsk. 

Tadeusz Cibickis ord i Aftonbladet er umiddelbart ganske ordinære. Hvorfor skulle en polak ikke heppe på Polen?

Fordi hans søn spiller for Sverige. 

Når de to lande mødes i aftenens kamp ved U21-EM, kommer far Tadeusz til at håbe, at hans søn, Pawel Cibicki, taber. Det var faderens største drøm, at hans søn skulle stille op for hans hjemland. 

Det gjorde han da også på U19- og U20-niveau, men sidste år valgte Pawel Polen fra og Sverige til. Det er i sig selv en prekær situation, og den bliver det kun mere af, at den 23-årige Malmö FF-spiller stadig bor hjemme ved sin far og eksempelvis ikke har kørekort, så far Tadeusz transporterer ham alle vegne.

Pawel Cibicki er selv født og opvokset i Malmø, og han begrunder sit landsholdsskifte med, at det bare ikke føltes 100 procent rigtigt, når han var af sted med de polske U-landshold. Nu vil skæbnen så, at de to hold møder hinanden i deres anden kamp ved slutrunden.

Det kom ingenlunde bag på den unge svensk-polak. 

- Det stod skrevet i stjernerne, jeg vidste det bare. Jeg sagde til far: "Det kommer til at blive Polen. Jeg vidste det, ventede bare på at få det bekræftet. Men alligevel: "Håber det ikke. Ikke Polen, ikke Polen." Bang - første lod. Polen-Sverige, har han sagt til Aftonbladet.

Der er gode muligheder for, at Cibicki kommer til at starte på banen. Det har han gjort i fem af de syv kampe, det svenske U21-hold har spillet, siden han valgte Sverige i fjor. Senest fik han 73 minutter i testkampen mod Danmark.

Her kan du se Pawel Cibicki score et flot saksesparksmål:

SENESTE NYT...
OP | NED