• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Danmark falder på FIFA's verdensrangliste

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Efter lang tid i top ti er Danmark faldet et par plads på FIFA's verdensrangliste.

Af Ole Hoffskov

Danmark har længe kunnet bryste sig af at være i top ti på FIFA's verdensrangliste, men det er slut nu for Åge Hareides mandskab.

FIFA har torsdag offentliggjort en dugfrisk verdensrangliste, og her er Danmark faldet tre pladser til en 13. plads. De rød-hvide var i august sidste år oppe på niendepladsen, men ellers har Danmark det seneste års tid været solidt placeret som nummer ti. Nu er landsholdet blevet overhalet af Columbia og Argentina.

På trods af faldet på verdensranglisten er Danmark fortsat den bedste fodboldnation i Norden. Sverige er nærmeste forfølger som nummer 18, mens Island er nummer 36 og Norge nummer 50. Danmark er også bedre placeret end lande som Tyskland, Italien og Holland. 

Helt i toppen af listen er der også sket forskydninger, men ikke på førstepladsen, hvor Belgien forsat er placeret og kan kalde sig verdens bedste fodboldnation. Copa America-vinderne fra Brasilien overhaler Frankrig og er nu på andenpladsen. 

Algeriet, der vandt Africa Cup of Nations, er den nation, der tager det største spring på verdensranglisten. Afrikanerne er hoppet 28 pladser og er nu nummer 40.

Superliga

Mere Superliga

Fokus