• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicklas Grodt Degn

Danmark-kamp markerer jubilæum for irsk mareridt: Gid, der var VAR dengang

Foto: Getty Images

Irske fodboldfans har meget dårlige minder om den 18. november. Mod Danmark kan de igen misse en slutrunde, som de gjorde det for 10 år på en kæmpe fejldom.

Af Nicklas Grodt Degn

At Irland igen står foran en kamp om direkte kvalifikation til en slutrunde på datoen 18. november, som de gør i aften mod Danmark, må give anledning til en del ubehagelige flashbacks for irske fodboldfans. For dem har datoen 18. november 2009 unægteligt indprentet sig i bevidstheden som et ubehageligt fodboldminde.

For præcis 10 år siden stod Irland nemlig over for Frankrig i den anden og afgørende af to playoff-kampe om at komme med til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010. Frankrig vandt den første kamp i Dublin 1-0, men Irland formåede at overraske og vandt 1-0 i den ordinære spilletid i den omvendte kamp i Paris. Det betød, at opgøret skulle ud i forlænget spilletid, hvor det irske mareridt indtraf.

Med 17 minutter tilbage af kampen scorede William Gallas det afgørende mål, der endte med at sende Frankrig til VM-slutrunden. Men tv-billeder viste med al tydelighed, at Thierry Henry havde brugt hånden til holde kontrol over bolden kort inden, han sendte bolden videre til Gallas.

Læs også:Danmark er tilbage i Dublin: Vi kan ikke bruge de gode minder til noget

Målet blev imidlertid godkendt og de irske fodboldhjerter blev knust. Selvom det i dag er 10 år siden, husker den daværende irske landsholdsangriber og nuværende assistenttræner på landsholdet, Robbie Keane, tydeligt kampen.

- Er det allerede 10 år siden? Wow! Gid, der var VAR dengang, så ville det have været meget lettere. Men det er, hvad det er, siger Robbie Keane til FAI TV ifølge BBC.

Selv har han ikke store imod Thierry Henry, der efter kampen stod som den store skurk i irerne øjne.

Læs også:Optakt: Irland - Danmark

- Han var en af de største spillere på det tidspunkt, og at gøre det, som han gjorde… Hør, selvfølgelig var det skuffende, men som spiller kan du ikke svælge i fortiden, siger Keane. 

I aften mødes Irland og Danmark i Dublin i det, der reelt er en kamp om en plads ved sommerens EM-slutrunde. Vinder Irland med et enkelt mål, går de videre, hvis Gibraltar og Schweiz ikke spiller uafgjort, mens Irland med sikkerhed er videre med en sejr på mindst to mål. Danmark er videre med mindst et point.

Læs også:Ekspert om Irland: De falder fuldstændig sammen hvis de kommer bagud

Læs også:Video: Irland tror på sejren - men Danmark har stærkt våben

Læs også:Ikke kun Eriksen: Irsk landstræner fremhæver tre andre danskere

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020