Det er netop blevet officielt, at Danmark kan møde et krigshærget land, når der til sommer er dømt OL i fodbold i Brasilien.

Der er desværre ikke mange glæder at finde i Irak for tiden. Landet er i krig, og alt er ikke, som det burde være i det arabiske land. Irakerne kan imidlertid - måske - trøste sig med, at de har kvalificeret sig til OL i fodbold. 

Irakerne spillede nemlig en afgørende OL-kvalkamp mod Qatar i aften, som endte 1-1 i ordinær tid. Kampens første mål blev scoret af værterne Qatar efter 26 minutter, men irakerne fik udlignet blot fire minutter før slutfløjt. Og i den forlængede spilletid fik irakerne så scoret det afgørende mål, der sender dem til OL i Rio de Janeiro og resten af Brasilien til august. En turnering, hvor Danmark som bekendt også er at finde. Noget, der skabte stor glæde blandt de irakiske spillere. 

Irak klarede sig igennem OL-kvalen ved først at komme igennem en pulje med Oman, Bahrain, Libanon og Maldiverne, inden man til hovedkvalifikationsturneringen formåede at besejre Yemen og Uzbekistan i gruppespillet, mens man spillede uafgjort med Sydkorea. Grundet en bedre målscore fik sydkoreanerne førstepladsen i gruppen. Dermed mødte irakerne De Forenede Arabiske Emirater, som man besejrede med 3-1 efter forlænget spilletid. I semifinalen tabte man i sidste sekund til Japan, som dermed kvalificerede sig til OL. Irak skulle dermed spille om den sidste OL-plads, efter Sydkorea slog Qatar med 3-1.

Altså er det Irak, Sydkorea og Japan, der kan glæde sig over at skulle til OL i Brasilien fra Asien. 

De andre lande, der har kvalificeret sig til OL, er værtsnationen Brasilien samt Argentina, Tyskland, Portugal, Sverige, Fiji, Honduras, Mexico, Algeriet, Nigeria og Sydafrika. I marts spiller Colombia mod USA om den sidste OL-plads, hvor vi kan glæde os over at være med. Ligesom irakerne.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?