• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Danmark skuffede i Georgien: Nu venter skæbnekamp

Foto: Getty Images

Det blev kun til 0-0 mod Georgien på udebane søndag aften for det danske landshold.

Af Oliver Okstrøm

Danmarks vej til EM i 2020 går i denne kvalifikation forbi Georgien, og efter en 5-1-sejr på hjemmebane mod det østeuropæiske mandskab blev det slået fast, hvem der har det bedste hold. Men i kampen i Tblisi blev det ikke helt ligesom i Parken.

I stedet måtte begge hold gå fra banen uden scoringer, og på resultattavlen på stadionet stod der det samme som da kampen begyndte. 0-0.

Som kampen udviklede sig var der dog ingen tvivl om, hvem der ville mest med kampen. Allerede i første minut havde Christian Eriksen et godt forsøg med et frispark, som gik i sidenettet. 

Dog skulle det vise sig at blive en kamp, hvor Eriksen havde svært ved at løfte sig til det niveau, som man ser ham i til tider, hvor han virkelig dominerer. Derimod trak han ofte meget langt tilbage på banen for at hjælpe med at bygge op.

Mens Eriksen havde svært ved at byde op til dans, så var det ikke et problem for Martin Braithwaite, som havde et særdeles nærgående forsøg i første halvleg, ligesom han lagde op til en god chance til Kasper Dolberg, som dog måtte se sit forsøg blive reddet af en stærk georgisk keeper.

I de sidste minutter af kampen kom det bedste forsøg dog i stedet fra indskiftede Christian Gytkjær, som hamrede bolden på overliggeren med omkring ti minutter tilbage kampen, hvor flertallet af de fremmødte på stadion holdte vejret.

Kampen sluttede med et frispark fra Georgien, som gik lige i favnen på Schmeichel, og så sluttede opgøret 0-0.

Næste opgave for Danmark er på hjemmebane mod Schweiz, som bliver en meget afgørende kamp. Forinden kampen er Danmark på ni point efter fem kampe, mens Schweiz er på otte efter fire kampe.

Superliga

Mere Superliga

Fokus