• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Danmarks alsidige back: Jeg er blevet kastet meget rundt

Foto: Getty Images

Den danske venstre back Jens Stryger Larsen er slet ikke venstre back af natur, men han er alsidig og er en af Åge Hareides betroede folk. Samtidig er han fast mand i Udinese og spiller i øvrigt masser af fodbold.

Af Kenneth Jensen

Når det danske fodboldlandshold torsdag møder Kosovo i årets første landskamp, er det med al sandsynlighed med Jens Stryger Larsen på venstre back igen. Det er ikke Udinese-spillerens naturlige position, men det er omvendt en position, han gladeligt spiller.

Og den tidligere Austria Wien-, FC Nordsjælland- og Brøndby-spiller har vist sig særdeles driftssikker og solid på både landshold og klubhold, og det er en af årsagerne til, at han er sikker mand på holdkortet begge steder.

Sådan nogle spillere er der også brug for, når man skal have et hold til at fungere, og den 28-årige dansker har det fint med den rolle.

- Det betyder ikke noget for mig at spille venstre back. Jeg kender min rolle her på landsholdet, og jeg ved, hvilke opgaver jeg skal udføre. Jeg føler også, at jeg har bevist over for trænerteamet, at jeg godt kan klare det.

- Selvfølgelig er der meget diskussion med en højrebenet, der spiller venstre back, men tager du mange af de store hold og ser Champions League og Europa League, tror jeg, folk bliver overrasket over, hvor mange der faktisk er højrebenet på venstre back, siger Jens Stryger Larsen.

Mens han er fast som venstre back på landsholdet, er han på klubholdet manden, der lukker huller på holdet. Danskeren har spillet højre back, central forsvar, venstre back, højre midtbane og på den centrale midtbane. Og han har spillet positionerne i forskellige systemer.

- Jeg er blevet kastet meget rundt på højre back, midtbanen og her i weekenden var det i en central defensiv rolle i det centrale forsvar. Det kan være godt og skidt (at være alsidig, red.), men jeg er bare glad for at spille, siger Jens Stryger Larsen.

Serie A er en af de ligaer, man ikke kan følge på dansk flow tv, og det tror Jens Stryger Larsen er en af årsagerne til, at der ikke bliver talt så meget om, hvordan han gør det i Italien og Udinese.

- Havde der været mere tv på herhjemme, havde der været et andet synspunkt på det. Der har været råbt og skreget om, at de danske spillere ikke spiller nok i udlandet, og mange vender hjem igen, men hvis folk fik øjnene op for Serie A, kunne de se, hvor meget jeg har spillet, og at Joachim (Andersen) er kommet ind og har spillet en fantastisk figur for Sampdoria, siger han.

Jens Stryger Larsen har spillet alle minutter på nær fire for Udinese i Serie A denne sæson - interviewet med den 28-årige dansker er lavet, før klubben fyrede træner Davide Nicola og satte Igor Tudor i trænersædet.

For landsholdet har Jens Stryger Larsen spillet 20 landskampe.

Superliga

Mere Superliga

Fokus