Dansk 1-0-nederlag efter Agger-fejl
Illustration: DBU

Daniel Agger lavede kampens største fejl, og det betød, at Danmark tabte 1-0 til Skotland, selvom man havde chancerne til at udligne.

Åge Hareide havde – for første gang i flere år for et dansk landshold – ingen ændringer fra start i forhold til foregående kamp og 2-1-sejren over Island i Herning torsdag.

Bemærkelsesværdigt var det, at Andreas Christensen i forhold til 2-1-kampen imod Island denne gang var placeret som central midtbane og ikke som den tredje stopper i et 3-5-2-system. I stedet var Simon Kjær og Daniel Agger alene i midterforsvaret, og den danske anfører gjorde sig hurtigt uheldigt bemærket, da han inden for de første 10 minutter kostede en scoring; Agger forventede lidt urimeligt, at Kasper Schmeichel kom langt ud af sit felt for at cleare bolden, som anføreren forsøgte at skærme for målmanden. Straffen passede til forbrydelsen. Bournemouths Matt Richie til 1-0 og skotsk føring efter en friløber.

Angrebsduoen Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen havde de farligste tilbud, men hvor den yngste var for decideret uskarp, blev den ældste blokeret af en lang skotsk målmand, og så blev det altså ved en 1-0-pauseføring til hjemmeholdet, der ikke kom i stærkeste omstilling; Darren Fletcher, Robert Snodgrass, Steven Naismith og James McArthur var bl.a. ikke med.

Eriksen fungerede som dirigent efter pausen, hvor Martin Braithwaite efter sin indskiftning havde en stor hovedstødschance efter ripost, ligesom Nicolai Jørgensen var tæt på, men målet kom ikke trods de presagtige tilstande, hvor Skotland også var tæt på efter kontra; Matt Richie havde en enorm chance efter Ikechi Anyas oplæg, hvor Andreas Christensen kom fornemt på tværs og forhindrede en 2-0-føring til skotterne.

Det blev i stedet ved 1-0 og det første nederlag efter den nye start.