2017-04-20 11:17
Flemming Serritslev fra da han var dansk U21-landstræner. Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Flemming Serritslev og Papua Ny Guinea har aldrig ligget højere på verdensranglisten, og landet har også en chance for at kvalificere sig til VM i Rusland næste år.

Det lyder ikke af voldsomt meget at sige, at man ligger nummer 156 på FIFA's verdensrangliste, men for Papua Ny Guinea er det en bedrift, der vækker glæde. For aldrig tidligere har nationen med stort set samme indbyggertal som Danmark ligget så højt på verdensranglisten.

I spidsen for landsholdet er den tidligere danske U21-landstræner Flemming Serritslev, der lige nu har bragt Papua Ny Guinea tættere på VM end nogensinde. Nationen, der ligger i Oceanien, har chancen for at komme i den oceanske finale, hvor et møde med New Zealand vil vente, og vinderen af finalen skal så møde holdet, der slutter som nummer fem i Sydamerika om en plads til VM.

Og nu har fifa.com talt med Flemming Serritslev om den stigende kvalitet, som Papua Ny Guinea viser på landsholdsbasis, og den danske landstræner er overbevist om, at der er mere i vente fra en nation, som er udfordret af geografien i landet.

- Der er meget talent i det her land, men problemet er at identificere talenterne på grund af landets geografi. Man er nødt til at tage til meget regionale områder for at identificere talenterne, siger Flemming Serritslev til fifa.com.

Sidste år sluttede Papua Ny Guinea som nummer to ved Oceania Nations Cup, og det har i den grad udviklet fodbolden i nationen, der grænser til Indonesien og ligger nord for Australien.

- Efter Nations Cup var der meget fokus på vores spillere, og det har været godt for de inviduelle spillere. Det er godt for spillerne at spille i stærkere ligaer, end vi har her, og de spiller i ligaer, der er i gang længere, så de bliver testet uge efter uge, siger Flemming Serritslev.

Danskerens landshold møder i juni Salomonøerne i to kampe, hvor Papua Ny Guinea med fire point i de to kampe vil gå videre til finalen mod New Zealand.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?