• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Dansk målscorer om angriberkonkurrence: Det løfter os alle

Foto: Getty Images

Christian Gytkjær kom igen på måltavlen for det danske landshold fredag aften, og han glæder sig over konkurrencen om pladserne i Danmarks angreb. Det løfter alle, mener han.

Af Victor Risager

Danmark sikrede sig endnu en storsejr over Gibraltar fredag aften, hvor det blev til en sejr på hele 6-0 på hjemmebanen i Parken.

I udebaneopgøret mod Gibraltar fik Christian Gytkjær netmaskerne til at blafre to gange, og den danske Lech Poznan-angriber kom igen på måltavlen fredag aften. Efter pausen udnyttede han således en stor fejl af Gibraltars målmand og satte sit femte landsholdsmål i netmaskerne.

Men det burde være blevet til mere end det ene mål, erkender Christian Gytkjær, der trods alt glædede sig over en professionel dansk sejr.

Læs også:Zanka før finale mod Irland: Vi præsterer rigtig godt under pres

- Det er jo altid svære kampe sådan nogle. Vi skal jo vinde og gerne komfortabelt, og de pakker sig. Når man ser tilbage, var det en professionel indsats, og fedt, at vi får scoret hurtigt og sætter lidt gang i det. Personligt skulle jeg selvfølgelig have lavet en enkelt mere i første halvleg. Sådan er det jo. Det var lidt uheldigt, men jeg får lavet én i anden halvleg, og det er det vigtigste som angriber. Nu har jeg scoret habilt over lang tid nu, og det er dejligt, siger Christian Gytkjær efter kampen og tilføjer:

- Jeg mangler lige en lidt længere tånegl i et par situationer. Det er trods alt godt taget, men jeg skal alligevel sætte den friløber. Anden halvleg var bedre, også for holdet generelt, og vi får lukket den komfortabelt til sidst, så det var en god optakt til mandag (mod Irland, red.).

Forventer ikke startplads mod Irland
Trods de brændte chancer er Gytkjær den næstmest scorende dansker i EM-kvalifikationen med fire mål, og kun Christian Eriksen, der efter to sene scoringer mod Gibraltar står noteret for fem mål, har scoret flere.

Læs også:Christian Eriksen: Et af mine heldigste mål

Men også de øvrige danske angribere har vist målform på klubplan på det seneste, hvor især Andreas Cornelius har været i topform for italienske Parma.

Christian Gytkjær føler sig derfor heller ikke selvskrevet til en plads i startopstillingen, når Danmark møder Irland i den sidste og afgørende gruppekamp mandag aften.

- Nej, jeg forventer sgu aldrig at spille på landsholdet. Vi må se, hvad Åge (Hareide, red.) og Jon (Dahl Tomasson, red.) vælger. Det er lidt for tidligt at tænke på det nu. Jeg er glad for mit mål. Det er det, det handler om som angriber, og så er man videre, siger Christian Gytkjær, som glæder sig over konkurrencen om pladserne i angrebet:

- Det er vigtigt for Danmark, at vi er begyndt at score mål, også i ligaen, så det er super for konkurrencen, og der er en sund og god konkurrence. Det er med til at løfte os allesammen.

Foruden Christian Gytkjær og Andreas Cornelius råder landstræner Åge Hareide over Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite og Robert Skov til de tre pladser i angrebet.

Læs også:Schmeichel dumper Parkens græstæppe: Skandaløs og en pløjemark

Læs også:Delaney om Irland-kamp: Vi går efter sejren

Læs også:Robert skov: Håber på genvalg mod Irland

Superliga

Mere Superliga

Fokus