• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU bekræfter: Alle mand er klar til Wales

Foto: Getty Images

Samtlige 23 landsholdsspillere, som Åge Hareide havde udtaget i første omgang, er klar til at møde Wales søndag aften. Det bekræfter DBU.

Af Anders Dehn

Efter en periode med mest dårligt nyt om det danske landshold har de seneste 14 timer endelig budt på nogle gode nyheder. Senest kan DBU bekræfte, at alle de 23 spillere, som var blevet udtaget i første omgang, men var rejst hjem til deres klubber, er klar til Wales-kampen på søndag.

Det fremgår af unionens billede på Twitter.

Læs også: Avis: Tre klubber har allerede givet landsholdsspillere grønt lys

Det var ellers ikke givet, at de kunne få lov til det. Nationale forbund skal nemlig varsle to uger i forvejen, at en spiller er udtaget til landsholdet, og eftersom spillerne var rejst hjem igen, kunne den frist selvsagt ikke overholdes.

Det tyder dog på, at klubberne rundt om i Europa har forbarmet sig over DBU og ladet deres profiler gå alligevel. Dermed kan Åge Hareide råde over det, han i første omgang vurderede til at være sin stærkeste trup.

DBU og Spillerforeningen blev torsdag enige om en midlertidig aftale, der altså gør det muligt for de "rigtige" landsholdsspillere at stille op igen. Dermed undgår dansk fodbold endnu en kamp med amatørspillere, som det var tilfældet mod Slovakiet i onsdags.

Aftalen gælder dog kun resten af september, og parterne skal finde en permanent løsning, hvis ikke de to kampe mod Irland og Østrig i midten af oktober også skal komme i fare.

Superliga

Mere Superliga

Fokus