• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU-boss: Landskampe kan kun spilles i Parken, Brøndby eller Herning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Horsens, Aalborg, Aarhus (indtil et nyt stadion står klar) og andre byer skal ikke regne med at få flere landskampe, siger Peter Møller. Venskabskampe forsvinder næsten fra fodboldkalenderen.

Af Anders Dehn

Under Åge Hareide har landsholdet været flittige gæster i Jylland. Det har både spillet i Horsens, Aalborg og Aarhus, men ingen af de tre byer skal regne med en A-landskamp foreløbig. Det siger DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, til Horsens Folkeblad.

Det kan der ændres på, når og hvis Aarhus får et nyt, stort stadion, men de planer er stadig kun ved at blive udarbejdet. Der er hverken vedtaget noget eller sat et byggeri i gang, så der går nogle år.

Læs også:DBU overvejer at placere nyt træningscenter i Egedal

- UEFA er sure på DBU over, at vi har søgt om dispensationer til at spille landskampe de mindre steder. Vi skal afvikle vores landskampe i Parken, Brøndby eller Herning. Det er fint med Herning, fordi de har gode faciliteter, også til at træne på, men vi må være ærlige og sige, at Horsens næppe får en A-landskamp igen, fordi UEFA har afskaffet træningskampene. Der spilles kun Nations League, så vi må vente på det nye storstadion i Aarhus for at få landskampe i Østjylland igen, siger Peter Møller til Horsens Folkeblad.

Helt afskaffet er venskabskampene for A-landsholdene trods alt ikke, selv om der er færre af dem nu end tidligere. Danmark møder eksempelvis Færøerne, England og Norge i løbet af det næste halve år som forberedelse til EM-slutrunden.

Læs også:Ny DBU-boss på ukendt grund: Et sats af DBU at tage mig.

Opgøret mod England er på udebane, Færøerne-kampen er i Herning, mens det endnu ikke er fastlagt, hvor Norge-kampen skal spilles. Udover at det bliver i Danmark et sted.

Landsholdet spillede ellers sine Nations League-kampe i Aarhus i efteråret 2018, men klarede det så godt, at det fremover skal spille i det øverste lag. Her er modstanderne bedre, og der stilles andre krav til stadionerne.

Læs også:Spår Jon Dahl stor succes som træner: Og her tænker jeg på internationalt plan

Læs også:Peter Møller afviser Wieghorst og Kvist som assistentløsning før EM

Læs også:Fakta: Danske assistentlandstrænere gennem tiden

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020