• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU-boss svarer Hareide: Gider ikke at blive ved med at køre rundt i det der

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Både Åge Hareide og anfører Simon Kjær har kritiseret DBU's håndtering af landstrænerskiftet, men fodbolddirektør Peter Møller vil ikke forholde sig til kritikken. Det kan minde for meget om mudderkastning, hvis han gør. I stedet håber han, at Hareide har nydt sin tid som dansk landstræner.

Af Anders Dehn

Mens hele fodbold-Danmark fejrede den EM-plads, som landsholdet sikrede sig mandag aften, har succesen haft en bitter bismag i DBU. Åge Hareide har både i danske og norske medier kritiseret sin arbejdsgiver, og landsholdsanfører Simon Kjær sagde, at hvis DBU havde spurgt ham, inden de erstattede Hareide med Kasper Hjulmand, havde han frarådet det.

Landstræneren efterlyste især en forklaring på, hvorfor han ikke fik lov til at fortsætte i jobbet. 

- Vi kunne også godt have fået en begrundelse - det er noget, vi ikke har fået. Man kan godt efterlyse, hvorfor det skal være sådan. Vi kan ikke gøre så meget mere, sagde han efter kampen i Irland mandag aften.

Læs også:Hareide vader i succes med landsholdet: Fik aldrig en begrundelse af DBU

Det er fodbolddirektør Peter Møller, der står på mål for den slags beslutninger, men han har ikke lyst til at svare på Hareides kritik.

- Jeg gider ikke at blive ved med at køre rundt i det der, for det kan hurtigt komme til at minde om noget mudderkastning. Jeg håber, at han er rigtig glad for den tid, han har været i DBU, og muligheden for at træne landsholdet, og vi er rigtig glade for hans indsats. Vi håber på at stå med pokalen sammen efter EM til sommer, og så ønsker jeg ikke at gå mere med på den galej, siger Møller til Jyllands-Posten.

Læs også:Kjær om ny landstræner: Jeg havde nok sagt noget anderledes

Allerede i sommer meldte DBU ud, at Åge Hareide og hans assistent, Jon Dahl Tomasson, ikke får forlænget deres kontrakter med det danske landshold. I stedet skal Hjulmand og Morten Wieghorst overtage deres jobs. Den timing har nordmanden udtrykt manglende forståelse for. DBU skulle have ventet med at offentliggøre det, mener han.

Også i norske Aftenposten kritiserede Hareide i går sin arbejdsgiver.

Tipsbladet.dk bad tirsdag DBU om interview med Peter Møller om Hareides nye kritik, men det kunne ikke lade sig gøre, lød beskeden.

Læs også:Afstemning: Skulle Åge Hareide have fortsat som landstræner?

Læs også:Åge Hareide: Krævende med en arbejdsgiver, der ikke ved, hvad de vil

Læs også:Danmark er klar til EM: Se højdepunkterne fra kampen mod Irland her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020