• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Sylvester Guldberg Røn

DBU-formand: Ingen skal dø for et VM i fodbold

DBU-formand, Jesper Møller, besøger til januar Qatar. Her vil han og øvrige fodboldformænd fra Norden understrege vigtigheden af, at menneskerettighederne bliver overholdt.

Af Sylvester Guldberg Røn

Om fire år løber det velnok mest kontroversielle VM i fodbold nogensinde af stablen, når Qatar er vært for VM-slutrunden. Qatar har været udskældt for ikke at overholde menneskerettighederne overfor de personer, der bygger stadions til slutrunden. 

Til januar rejser formanden for Dansk Fodbold Union, Jesper Møller, til Qatar sammen med en række andre fodboldformænd fra de nordiske lande. Her vil de understrege vigtigheden af, at menneskerettighederne overholdes.

- Ingen skal dø for et VM i fodbold. I Norden er vi kendt for et højt niveau af demokrati, good governance og arbejdstagers rettigheder. Derfor står vi sammen om at lægge et pres på Qatar for at sikre bedre arbejdsforhold i forbindelse med VM-forberedelserne, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside. 

Ifølge Amnesty er der siden 2016 sket fremdrift i forhold til menneskerettighederne i Qatar. Jesper Møller mener dog stadig, at et internationalt pres nødvendigt.

- Vi truer ikke med at blive væk. Vi kommer i stedet og tager debatten åbent med Qatar igen og igen. Og vi gør det med fælles nordiske værdier og en fælles stemme. Kun ved at have en direkte dialog med de ansvarlige i Qatar, kan vi skabe forandringer, siger Jesper Møller.

VM i Qatar bliver efter planen afviklet fra 21. november til 18. december 2022. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus