• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicklas Grodt Degn

DBU giver forkerte startopstillinger med vilje: Vi vil skabe mystik

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU kommer nu med en forklaring på, hvorfor der ofte er fejl i de opstillinger, der bliver offentliggjort udadtil op til en landskamp. Det er med vilje, lyder det.

Af Nicklas Grodt Degn

Det er til tider svært at finde hoved og hale i det danske landsholds startopstillinger med udgangspunkt i de grafiske fremstillinger af formationerne, der som regel bliver offentliggjort via UEFA’s hjemmeside og DBU’s egne sociale kanaler en times inden kick-off.

Det seneste eksempel så vi, da Danmark tog imod Gibraltar i Parken fredag. Op til kampen havde landstræner Åge Hareide slået fast, at han ikke ville bruge Robert Skov som wingback, som den tidligere FCK-spiller er blevet omskolet til i tyske Hoffenheim.

En fejl i grafikken, viste det sig senere, da det danske landshold ikke stillede op i den 3-5-2-formation, der var blevet meldt ud, men snarere den “normale” 4-2-3-1 med Robert Skov som venstrekant.

Men det er helt bevist, lyder det nu fra DBU, der kommer med en forklaring.

- Vi gør det for at skabe mystik og uvished for modstanderholdet. Det er en måde, hvorpå vi kan give vores landshold de bedst mulige arbejdsvilkår, siger DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer til TV2 Sport.

Danmark møder Irland i Dublin mandag aften klokken 20.45. Danmark skal bruge et enkelt point for at komme med til sommerens EM-slutrunde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus