• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

DBU sætter jagten på ny direktør i gang: Behov for person der kan samle

Foto: Getty Images

Dansk Boldspil-Union er i gang med at lede efter en ny person som direktør for forbundet.

Af Oliver Okstrøm

I DBU har man været uden direktør i en periode, siden man tog afsked med Claus Bretton-Meyer, og nu går jagten ind på at finde en ny til at stå i spidsen for fodboldforbundet.

Formand Jesper Møller ser nu frem til, at man kommer i gang med søgningen.

- DBU har de senere år gennemgået store forandringer med en række reformer og ændringer i organisationen. Nu har vi fået en ny organisation på plads – med en ny mindre bestyrelse, nye komiteer og aftaler med Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen og Lokalunionerne i DBU Bredde, siger han og fortsætter:

- Derfor har vi brug for en administrerende direktør, der i endnu højere grad skal kunne samarbejde, involvere og udvikle både DBU og dansk fodbold i tæt samarbejde med vores klubber og medlemmer og andre eksterne partnere, lyder det fra Jesper Møller.

Selve jobopslaget er endnu ikke blevet lagt op, men efter analyse med konsulentfirmaet Implement Consulting Group har man fundet frem til den profil, man leder efter.

- At blive administrerende direktør i DBU er en eftertragtet post for mange. Tidligere har vi haft behov for en person med styrker inden for store forandringer og ændringer. Nu har vi behov for en person, der kan samle og samarbejde på tværs af dansk fodbold, fortæller DBU-formanden.

Det bliver rekrutteringsbureauet Mercuri Urval, som skal stå for processen mod at finde den næste direktør for DBU, hvor der vil være tiltrædelse i første kvartal af 2020.

I øjeblikket er Kenneth Reeh konstitueret direktør i DBU.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.