• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

DBU: Thorup-afklaring må vente

DBU: Thorup-afklaring må vente
Illustration

Den danske U/21-landstræner Jess Thorup har kontraktudløb efter U/21 EM-slutrunden til sommer, men DBU kan endnu ikke sige, om man vil forlænge aftalen.

Af Kenneth Jensen

Jess Thorup og U/21-landsholdet kvalificerede sig i tirsdags til U/21 EM-slutrunden i Tjekkiet til sommer, men trods den store succes med at vinde kvalifikationspuljen og den efterfølgende playoff mod Island, er det endnu ikke sikkert, at landstræner Jess Thorup fortsætter i stillingen som U/21-landstræner.

Dansk Boldspil-Union har nemlig setuppet omkring DBU Elite, som Jess Thorup og U/21-landsholdet hører under, på plads, og lige nu sidder Peter Rudbæk som konstitueret elitechef, til det er på plads. Og der kommer ingen afklaring på Jess Thorups kontrakt, før det er på plads, fortæller DBU's administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer.

Læs også: U/21-truppen i 2015: Danmarks håb om EM-succes

- Situationen er uafklaret, og den bliver ved med at være uafklaret, til vi har den nye ledelse af DBU Elite på plads. Og så er dit næste spørgsmål, hvornår det sker, og der kan jeg så sige, at det sker så hurtigt som muligt, siger Claus Bretton-Meyer til tipsbladet.dk.

DBU-bossen er dog ikke bleg for at sige, at han er meget tilfreds med det, Jess Thorup har leveret med det danske U/21-landshold, selv om det ikke er Bretton-Meyers ansvar at bedømme det sportslige, det er nemlig Peter Rudbæks ansvar.

Læs også: Thorup: Forkert at snuppe Eriksen og Boilesen

- For mig at se har Jess leveret et flot stykke arbejde, og man kan se de ting, han har arbejdet på med integritet og vedholdenhed på holdet, siger Claus Bretton-Meyer.

Den holdning deles af Peter Rudbæk, konstitueret elitechef.

Læs også: Tre stortalenter forstærker U/21-landsholdet ved EM

- Jess har gjort et fantastisk stykke arbejde. Det er vigtigt for os, at nogle af trænerne også kommer ud i det virkelige liv, det har vi set med Glen Riddersholm og Thomas Frank, men det er også vigtigt, at de kommer den anden vej fra. Jess startede som klubtræner i Esbjerg og kom ind som U/21-landstræner, og her er det en vigtig opgave at gøre spillerne klar til A-landsholdet. At der var tre eller fire med på A-landsholdet, som kunne have været med U/21-landsholdet, vidner om, at der er lavet et flot stykke arbejde på U/21-landsholdet de sidste mange år, og det har Jess videreført. Og så taler hans statistik for sig selv: Han er ubesejret i kvalifikationskampe som U/21-landstræner, siger Peter Rudbæk