• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DBU tjener over 60 millioner, hvis Danmark vinder i aften

Det giver DBU et solidt økonomisk rygstød, hvis landsholdet kvalificerer sig til VM. Unionen kan sætte 60 millioner kroner i banken, hvilket er over en tredjedel af indtægterne på et normalt år.

Af Anders Dehn

Der er næppe nogen i DBU, der vil tillægge økonomi nogen stor betydning, hvis Danmark i aften kvalificerer sig til VM, men selv om den nationale stolthed og rendyrkede fodboldglæde nok bliver større end dollar-tegnene i øjnene, er der nu stadig grund til at glæde sig over de penge, som en slutrunde giver i DBU's kasse.

Ritzau skriver således, at DBU står til at få i alt 60,3 millioner kroner fra FIFA, såfremt landsholdet booker VM-billetten. De 50,8 er en regulær pengepræmie, mens resten er såkaldte forberedelsespenge.

Derudover stiger pengepræmierne støt, alt afhængig af hvor langt i slutrunden holdet når. Verdensmesteren kan se frem til at tjene 242 millioner kroner, hvilket altså er en solid stigning i forhold til de 50,8, som en plads i gruppespillet giver.

Man skal dog have for øje, at spillerne skal have omkring 25 millioner kroner i bonus, hvis de sender Danmark til VM.

Hvis DBU får 60 millioner - eller endnu mere, hvis landsholdet kommer videre fra gruppen - vil det øge unionens indtægter betragteligt. Det er således en tredjedel af DBU's samlede årlige indtægter (baseret på de tre seneste regnskaber). 

Inden regnedrengene og -pigerne i DBU kan tælle millionerne, mens de tikker ind, skal Danmark lige besejre Irland i aftenens playoffkamp. Der er kickoff klokken 20.45.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus