• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

DBU vil også se på nyt stadion i Aarhus: Det er en fantastisk fodboldby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben AGF har længe arbejdet på at få et nyt fodboldstadion i Aarhus. Nu er der i udgangspunktet hjælp fra DBU.

Af Kenneth Jensen

Jesper Møller og Dansk Boldspil-Union har søsat store visioner for det danske landshold fremadrettet - unionen ønsker blandt andet et spritnyt stadion i København med plads til mindst 50.000 tilskuere.

I Sverige har de eksempelvis bygget Friends Arena i Stockholm, hvor 2017-finalen i Europa League blev spillet. En finale Manchester United vandt over Ajax og danskerne Lasse Schöne og Kasper Dolberg.

Og det netop drømmen om en stor kulisse til landsholdet og store begivenheder i Danmark, der gør, at Jesper Møller og DBU har sendt en orientering ud om visionerne.

Men det er ikke kun i København, man håber på at bygge et stort og nyt stadion - der er også ambitioner om at få noget sat op i Aarhus.

Læs også:DBU ønsker nyt stadion til Landsholdet: Minimum 50.000 tilskuere

Længe har AGF og fodboldfans i Aarhus drømt om et nyt og rigtigt fodboldstadion, og nu er der altså opbakning fra DBU, der meget gerne vil have et stadion med plads til omkring 25.000 tilskuere i Aarhus, så fodboldlandsholdet også kan spille kampe i det jyske.

Der er dog langt fra vision til en decideret plan.

- Jeg synes jo, at Aarhus er en fantastisk fodboldby, hvor AGF i den forgangne weekend har vist potentialet. 22.000 til en Superliga-kamp er helt fantastisk. Det skal vi prøve at arbejde videre med, siger Jesper Møller, bestyrelsesformand i DBU, til DR Sporten og forklarer:

- Vi skal prøve at finde ud af, om Aarhus er klar til den her investering. Om Aarhus Kommune, AGF og de investorer, der er i området, er klar til at byde sig til. Fordi vi har brug for et andet stadion, og det skal være i det vestlige Danmark, så vi kommer rundt i hele landet.

Læs også:DBU-boss afviser at flytte CL-finalen: Minister må selv træde i karakter

Udtalelserne fra Jesper Møller har vakt Aarhus' borgmesters interesse.

- Det lyder spændende. Det er jo ikke nogen stor hemmelighed, at der er en omfattende diskussion, om det ikke skulle være tid til at ombygge det eksisterende stadion, så det lever op til de moderne krav, der er til et fodboldstadion, siger borgmester Jacob Bundsgaard til DR Sporten.

Jesper Møller mener, at det er muligt at få to nye stadions bygget inden 2025.

Læs også:DBU bakker op om UEFA: Klub- og landshold bør boykotte Iran

Læs også:DBU-boss efter nye Qatar-afsløringer: Det bekymrer mig

Læs også:DBU sætter jagten på ny direktør i gang: Behov for person der kan samle

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus