• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicklas Grodt Degn

Debutant sikrede målrig hollandsk overraskelse over Tyskland

Foto: Getty Images

Holland fik tre vigtige point på udebane mod Tyskland i en kamp med hele seks mål. Det åbner gruppen op på vid gab.

Af Nicklas Grodt Degn

Tyskland mod Holland er en klassiker i landsholdssammenhæng og fredag aften skuffede konstellationen på ingen måde, da de to store fodboldlande krydsede klinger i Hamburg. Det endte med en 4-2-sejr til udeholdet Holland i en forrygende forestilling.

Det var ellers hjemmeholdet Tyskland, der bragte sig foran efter bare ni minutter ved Serge Gnabry. Det blev det eneste mål i første halvleg, hvorefter fyrværkeriet blev stillet an til anden halvleg.

Holland udlignede efter knap en time ved den nybagte Frenkie de Jongs første landsholdsmål. Bare syv minutter senere bragte Holland sig så foran på et selvmål af Jonathan Tah.

Efter 73 minutter fik Tyskland tildelt et straffespark, da en høj bold ramte Matthijs De Ligt på hånden. Straffesparket eksekverede Toni Kroos stensikkert til 2-2.

Men der skulle igen gå kort tid, denne gang seks minutter, og så var Holland igen på pletten. Denne gang ved den indskiftede 20-årige debutant Donyell Malen, der til dalig spiller i hollandske PSV. I tillægstiden lukkede og slukkede Holland til 4-2 ved Liverpool-spilleren Wijnaldum.

Resultatet åbner EM-kvalifikationens gruppe C på vide gab. Nordirland fører gruppen med 12 point efter fire kampe, mens Tyskland er toer med ni point efter fire kampe. Holland har nu seks point, men efter kun tre kampe. Nummer et og to i gruppen kvalificerer sig til EM-slutrunden til sommer.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.