• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Delaney om miraklet i Basel: Det havde været mere end et nederlag

Det var ikke bare point, der var gået tabt, hvis Danmark ikke havde fået uafgjort mod Schweiz. Hypen om udsigten til EM i København ville også have lidt et knæk, mener Thomas Delaney.

Af Anders Dehn

Det lignede en stor og tungt nederlag til det danske landshold, da det åbnede EM-kvalifikationen tirsdag aften i Schweiz. Men tre mål på ti minutter vendte 3-0 til 3-3, og så fik Åge Hareides hold alligevel point ud af kvalifikationens sværeste kamp.

Det var nok meget godt. Ikke kun for pointets skyd, men også for alt det uden om. For landsholdet kæmper stadig med at begejstre den brede befolkning, og de bestræbelser havde lidt et knæk, mener Thomas Delaney. Det samme gælder glæden over, at fire EM-kampe næste år skal spilles i Telia Parken.

Læs også: Top 5: Danmarks største comebacks de seneste 20 år

- Det betyder meget, at vi ikke får en snitter – for hold kæft, det havde været en kold spand vand i hovedet i forhold til den hype og forventning, der er om at spille EM i København. Det havde været mere end et nederlag, hvis vi havde tabt, og jeg håber også, at det giver noget interesse derhjemme, at vi ikke altid spiller 0-0, men også spiller 3-3 nogle gange, siger Delaney ifølge Ekstra Bladet.

Den dramatiske 3-3-kamp var første gang i historien, at det danske landshold fik point ud af et opgør, hvor det var bagud med tre mål. Det var en berusende oplevelse, men det skal helst ikke blive til en vane.

Læs også: Delaney: Vi kan ikke gøre det hver gang

Som Delaney selv sagde efter kampen:

- Så tager vi også med, at det kan ikke ske hver gang. Vi kan ikke gøre det her hver gang og så forvente, at vi kan vende den rundt. Det tager hårdt på spillerne inde i omklædningsrummet, de er trætte nu. Så vi har meget at lære, men er også taknemmelige for, at det lykkedes med det arbejde, vi trods alt lagde i det.

Næste landskamp er først til juni, når Danmark møder Irland og Georgien, begge på hjemmebane.

Superliga

Mere Superliga

Fokus