• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

DR1 viser U21-EM: Vi håber selvfølgelig på dansk metal

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Når U21-landsholdet spiller EM i Italien i næste måned, viser DR1 kampene. Her er både slutrundemedaljer og OL-deltagelse på spil.

Af Anders Dehn

Der er lige præcis 33 dage, til det danske U21-landsholdspiller sin første kamp ved sommerens EM, og hvis man ikke har tænkt sig at rejse til Udine for at se kampen, kan den overværes på tv. I givet fald skal man finde DR1.

Danmarks Radio skriver i en pressemeddelelse, at tv-kanalen sender DR1 vil vise kampe fra slutrunden, primært de danske.

Læs også: EM er lige om hjørnet: U21-truppen udtages på tirsdag

- Vi håber selvfølgelig på en slutrunde med dansk metal. Men ligesom med flere af de andre begivenheder, vi dækker denne sommer, bliver det også spændende at se, hvordan det danske U21-hold klarer sig med henblik på at kvalificere sig til at deltage i OL næste år, siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

Turneringen begynder søndag den 16. juni og løber til den 30. Danmark er kommet i gruppe B sammen med Serbien, Tyskland og Østrig. Gruppevinderen kvalificerer sig til OL, mens den bedste andenplads i de tre grupper også kvalificerer sig.

Læs også: Jens Stage drømmer om U21-EM: Det bliver lige op over

Niels Frederiksens hold skal spille de to første kampe i Udine og den tredje i Trieste. Landstræneren udtager allerede på tirsdag sin bruttotrup frem mod slutrunden, der bliver hans sidste med U21-landsholdet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.