DBU ansætter tidligere TV2-direktør som afløser for ny FCK-boss
2016-03-08 18:38
Illustration: DBU

Dario Dumic satser på en fremtid på landsholdet - men vel at mærke ikke det danske.

Den tidligere Brøndby-spiller Dario Dumic har som så mange andre fodboldspillere drømme om en dag at kunne kalde sig landsholdsspiller, men i skrivende stund er forsvarsspilleren – formentlig – et stykke fra at være inde i landstræner Åge Hareides overvejelser. Det behøver dog ikke spænde ben for Dumic' landsholdsdrømme.

Det kan meget vel være, at det danske landshold er et stykke væk, men Dario Dumic kan også tørne ud for Bosnien-Herzegovina. Og det er han meget interesseret i.

Den 24-årige forsvarsspiller er født i Sarajevo, og han håber på en fremtid som holdkammerat med blandt andre Edin Dzeko på det bosniske landshold.

- Mit ultimative mål er at kunne spille for mit land, men om det lykkes, må tiden vise. Jeg føler mig mere bosnisk end dansk. Befolkningen i Bosnien-Herzegovina er meget knyttet til landsholdet, de identificerer sig med det og er stolte af det. Ønsket om en dag at repræsentere Bosnien-Herzegovina er meget stort hos mig, siger Dario Dumic til NEC Nijmegens hjemmeside.

Forsvarsspilleren skiftede i januar fra Brøndby til NEC Nijmegen, og han har fået en god start i klubben. Det har også medført, at drømmene om at spille på landsholdet er vokset.

- Den hollandske liga er en meget teknisk liga. Jeg er helt sikker på, at jeg kan udvikle mig meget de kommende år, lyder det fra Dumic.

Dario Dumic har spillet næsten 40 landskampe for diverse danske U-landshold. Historien om Dumic falder i kølvandet på, at Youssef Toutouh og Emre Mor, der også har en masse danske U-landskampe på CV'et, har valgt at tørne ud for andre nationer.

SENESTE NYT...
OP | NED