• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Durmisi fik vist lidt af de offensive kvaliteter: Det var en svær bane

Den danske venstre back kom ind med en halv times tid igen af opgøret mod Panama, og han forsøgte at vise nogle af kvaliteterne. Defensivt blev han dog ikke udfordret.

Af Kenneth Jensen

Jens Stryger Larsen lader til at være landstræner Åge Hareides førstevalg på venstrebacken i øjeblikket, men nordmanden sendte alligevel et signal om, at Riza Durmisi fra Real Betis lige nu er er tættest på af de spillere, der er udtaget som venstre back.

Nicolai Boilesen blev nemlig sat ind i midterforsvaret, mens Jonas Knudsen slet ikke kom på banen. Det var Durmisi, der kom ind i stedet for Udineses Jens Stryger Larsen, og for den 24-årige Betis-spiller, der var en stor del af Danmarks VM-kvalifikation, var det nemme 30 minutter, hvor det blev besværligt at vise sig frem.

- Det var svært. Svære bekostninger på en svær bane. De står komptakt. Jeg prøver bare at byde ind med det, jeg kan. Den gode offensiv og så lukke af defensivt, men i og med de får et rødt kort, bliver det lidt nemmere for os i defensiven. Alt i alt er jeg bare glad for sejren, siger den tidigere Brøndby-spiller, der var tilbage på landsholdet og på Brøndby Stadion.

- Det var fantastisk (at være tilbage). Det er altid dejligt at spille med landsholdet og trække den røde trøje overhovedet og få sejren.

Durmisi får ikke meget spilletid på klubholdet for tiden, og derfor tager han også alt det, han kan få, men han tolker ikke for meget på Åge Hareides beslutning om at sætte ham ind på venstrebacken i stedet for en af de andre.

- Der er altid konkurrence - sådan skal det være. Boilesen, Knudsen, Stryger. Ankersen. Det er en del af sporten, og det er kun med til at gøre os bedre. Det er selvfølgelig op til trænerne at vurdere, hvem der gør det bedst, og hvem der er bedst pt. Jeg spiller ikke på mit klubhold, og det er årsagen til, at jeg ikke spiller (på landsholdet). Jeg kom ud af holdet i en periode, hvor vi gjorde det godt, og jeg var skadet i Betis, og det betød, at jeg ikke spillede på landsholdet. Sådan er fodbold. Når man gør det godt, griber man chancen, lige meget hvem man er. Man ved aldrig, hvad fremtiden bringer, lyder det fra Riza Durmisi, der også sendte en tak for den varme modtagelse, han fik fra tilskuerne i Brøndby:

- Det er dejligt. Brøndby Stadion. Her har jeg brugt mange år og mange timer. Det var fantastisk.

Mod Panama gav det den danske offensive noget mere, at der kom en venstrefodet venstre back på banen. Dels kom Durmisi i flere dybe løb og ned mod hjørneflaget, dels fik han slået flere indlæg i boksen. Der havde Jens Stryger Larsen ikke samme evne mod Panama til at komme ned bag bagkæden og til indlæg. Retfærdigvis skal det siges, at det også er svært at vurdere, hvor meget der har at gøre med, at Panama blev reduceret til 10 mand umiddelbart efter indskiftningen af Durmisi.

Kampen mod Panama var Riza Durmisis 23 landskamp for Danmark.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - Esbjerg fB

Endnu en vigtig kamp i jagten på tredjepladsen, bronzemedaljer og europæisk fodbold. Esbjerg har overtaget mod Brøndb...

Mere Superliga

Fokus