• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Ebbe Sand klar til EM: Det største var at repræsentere Danmark

Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Ebbe Sand ser frem til et forår med hårdt arbejde, inden det hele kulminerer ved sommerens EM-slutrunde.

Af Ole Hoffskov

Ebbe Sand blev fredag middag præsenteret som ny assisterende landstræner, og dermed afløser han sin tidligere holdkammerat på det danske landshold Jon Dahl Tomasson, der nu er chefen i Malmö FF. Ebbe Sand skal under sommerens EM-slutrunde stå landstræner Åge Hareide bi med råd og vejledning.

Han har tidligere været tilknyttet landsholdet som angrebstræner, og da telefonen ringede med et tilbud om at blive assisterende landstræner, var han ikke et sekund i tvivl.

- Det er en fantastisk mulighed og et privilegium. Nu skal jeg bruge den kommende tid på at komme ordentligt ind i tingene og få snakket med spillerne. Og så kulminerer det selvfølgelig med en forhåbentlig fantastisk EM-slutrunde til sommer, siger Ebbe Sand til tipsbladet.dk.

Som aktiv nåede Ebbe Sand at repræsentere Danmark ved tre slutrunder, og som angrebstræner under Morten Olsen blev det til to slutrundedeltagelser. Nu venter altså den sjette i rækken.

Læs også:Ebbe Sand om Brøndby-exit: Det var en mega skuffende afslutning

- Det største for mig som spiller var at repræsentere Danmark ved en slutrunde. At kvalificere sig til en slutrunde med landsholdet svarede til den følelse, man havde i kroppen, når man vandt noget med klubholdet. Det bliver kæmpe stort til sommer. Jeg havde aldrig drømt om, at det ville være muligt med et EM i Parken, siger han og tilføjer om sommerens strabadser:

- Målet er at gå videre fra puljen. Jeg synes, vi har gode muligheder både i forhold til lodtrækningen og med tanke på, at de fire bedste tre'ere også går videre. Og så selvfølgelig fordi, vi er på hjemmebane. 

Ebbe Sand regner med, at han får en del at se til frem mod EM.

- Jeg skal tage et nærmere kig på vores kommende modstandere og være involveret i træningen. Jeg har talt meget med Åge Hareide og Mounir (Akhiat, DBU's analytiker, red.), og jeg kender landsholdets koncept. Derudover skal jeg også rejse en del rundt og se spillerne live og tale med dem. Jeg skal i hvert fald se en masse fodbold, siger Ebbe Sand, der skal være tætteste sparringspartner med landstræneren:

Læs også:Officielt: Ebbe Sand klar som assistent for Hareide

- Jeg glæder mig til at samarbejde med Åge. Han er en behagelig fyr og en meget kompetent landstræner. Den aktuelle stime uden nederlag taler jo også sit tydelige sprog. Jeg glæder mig i det hele taget til at samarbejde med det team, der er omkring landsholdet. Det er en stor ære for mig at være en del af.

Den tidligere topangriber har som de fleste fulgt landsholdet tæt hjemme fra sofaen, mens Christian Eriksen og co. har kæmpet for at kvalificere sig til EM.

- Jeg synes, der er noget at have optimismen i. Der er en unikt sammenhold på landsholdet, og alle spillere kender deres rolle og systemet. Det er et hold med stor selvtillid, og jeg tror, det kommer til at blive rigtig godt til EM, slutter Ebbe Sand.

Danmark spiller første kamp ved EM den 13. juni klokken 18.00 mod Finland. 

Læs også:Transfervarm Michael Lumb: Jeg slår ikke Bo i hovedet

Læs også:SønderjyskE sender forsvarsspiller til Tyskland

Læs også:Træt af splinter i bagdelen: Heerenveen-dansker åben for Superligaen

Superliga

Mere Superliga

Fokus