EfB'er med uheldig hovedrolle i finsk skuffelse

Esbjerg fB's Pyry Soiri begik straffespark, da Finland tabte til Bosnien-Hercegovina lørdag aften.

Finland indkasserede lørdag aften et skuffende nederlag i EM-kvalifikationen, da de tabte 4-1 til Bosnien- Hercegovina på hjemmebane.

Finnerne havde en håndfuld spillere med Superliga-islæt med til opgøret. FC Midtjyllands Tim Sparv og Esbjerg fB’s Pyry Soiri startede inde, ligesom den tidligere Brøndby-trio Lukas Hradecky, Paulus Arajuuri og Teemu Pukki også gjorde. Derudover var Esbjerg fB’s Joni Kauko og den tidligere FC København-keeper Jesse Joronen at finde på bænken.

Og de kunne efter knap en halv times spil se Bosnien-Hercegovina bringe sig foran. Zoran Kvrzic sendte en skarp aflevering ind i feltet, hvorfra Izet Hajrovic sendte bolden i nettet med en hård afslutning.

Blot otte minutter senere spillede Esbjerg fB’s Pyry Soiri en uheldig hovedrolle. Pyry Soiri forsøgte at tæmme bolden med brystet i eget felt, men dommeren vurderede, at kantspilleren tog hånden i brug. Der blev derfor dømt straffespark til gæsterne, og det tog Juventus-stjernen Miralem Pjanic sig stensikkert af. Efterfølgende blev Pyry Soiri skiftet ud i pausen.

I anden halvleg kunne Pjanic også øge føringen, da han efter et bosnisk pres flot flugtede bolden i mål.

Knap tyve minutter før tid scorede Armin Hodzic til 4-0, før Joel Pohjanpalo reducerede for Finland. Det blev kampens sidste mål, og Bosnien-Hercegovina løb altså med en 4-1-sejr.

Finland er trods nederlaget fortsat nummer to i EM-kvalifikations gruppe J, som Italien fører, og de har altså fortsat chancen for at kvalificere sig til deres første EM-slutrunde nogensinde. Med sejren er Bosnien-Hercegovina dog blot to point efter, mens Armenien kan rykke op på siden af finnerne med en sejr over Liechtenstein lørdag aften.

Finland møder imidlertid Armenien tirsdag aften i det, der kan blive en særdeles afgørende kamp for finnernes EM-chancer.