• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

EM-helten Braithwaite hylder landsholdet: Jeg har aldrig oplevet det sådan før

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Holdånden på det danske landshold er ifølge Martin Braithwaite unik, og det kan Åge Hareide tage en stor del af æren for.

Af Anders Dehn

Det var ikke mange marginaler, der adskilte Danmark fra succes og fiasko, da landsholdet i sidste uge kvalificerede sig til EM. Var Martin Braithwaites skostørrelse bare en anelse mindre, havde de ikke været store nok til at få ram på den bold, der endte med at blive det afgørende mål i 1-1-kampen i Dublin.

Men måske var det ikke noget tilfælde, at landsholdet svang marginalerne over i eget favør. Anfører Simon Kjær sagde efter kampen, at Åge Hareide havde gjort et flot stykke arbejde som landstræner, og at "vi havde nok tabt denne her kamp på et andet tidspunkt."

Læs også:Assist-kongen Dalsgaard: Vi går da efter at vinde hele lortet

EM-helten Braithwaite lægger sig i samme spor som landsholdskaptajnen.

- Holdånden er unik på landsholdet. Jeg har aldrig oplevet det sådan før, og der er ingen tvivl om, at den kan bære os langt. Hareide giver os en masse ro. Der er frihed, og når du har så stor en frihed, vil du gerne betale tilbage. Vi har lov til at leve, have det sjovt, have det godt, og der er ingen tvivl om, at han har en stor andel i den harmoni, der er i truppen, siger han til Ugeavisen Esbjerg.

Læs også:Ærlig Hareide: Har aldrig set holdet så nervøst

Det EM-givende mål var Martin Braithwaites tredje i de tre seneste landskampe. Han scorede også mod Luxembourg i oktober og mod Gibraltar. Han har i det hele taget spillet fast på venstre kant siden sommeren 2018.

Offensivspileren er i knap så flyvende form for sit klubhold, Leganés. Her har han scoret tre mål i 14 kampe i denne sæson for klubben, der ligger sidst i La Liga. Braithwaite scorede dog målet i holdets eneste sejr i denne sæson. Det var mod Mallorca i slutningen af oktober.

Næste opgave for Leganés er udekampen mod Sevilla på søndag.

Læs også:Småirriteret irsk landstræner: Det var et spark i nødderne

Læs også:EM-chef: Folk er desperate for at få billetter til Danmarks kampe

Læs også:Kasper Schmeichel: Det var en modbydelig kamp

Superliga

Mere Superliga

Fokus