Landsholdsprofilen Christian Eriksen har allerede været med til to slutrunder, og han mener, at Danmark har sin plads ved sommerens VM-slutrunde. Mulighederne er gode.

I en alder af 25 år har Christian Eriksen allerede spillet 71 landskampe, og han ligner en mand på vej mod at slå Peter Schmeichels kamprekord på 129. Eriksen har også været med til to slutrunder, men det ligger efterhånden nogle år tilbage.

Han var således med til både VM i 2010 og EM to år senere, men siden har Danmark ikke kvalificeret sig. Det har holdet dog en glimrende mulighed for i denne omgang, da Danmark med sejre over Montenegro og Rumænien som minimum er sikret to playoffkampe.

Sikrer Danmark sig billetten til Rusland enten i denne omgang eller via de to knockoutopgør i november, er det kun på sin plads, mener Eriksen.

- Jeg synes, Danmark hører hjemme ved VM. Vi har gode muligheder for at komme med, men vi skal være meget kyniske, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er lidt utroligt at tænke på, at jeg er 25 år og allerede har spillet to slutrunder, men også er gået glip af to slutrunder. Jeg vil utrolig gerne til VM næste sommer.

Christian Eriksen har hidtil gjort sit til, at Danmark skal kvalificere sig til slutrunden. Han har nemlig scoret seks mål og lagt op til fire i de otte kvalifikationskampe. Han er dog i karantænefare forud for de to afgørende kampe i denne uge.

SENESTE NYT...
OP | NED