• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Eriksen om bænkpladser i Tottenham: Jeg synes, jeg skal spille hver gang

Foto: Getty Images

Christian Eriksen starter oftere på bænken end på banen for Tottenham i denne sæson. Det er han irriteret over, men han kan eller vil ikke sige, om det skyldes, at hans kontrakt løber ud. Det må klubben svare på.

Af Anders Dehn

Siden han slog igennem for Ajax i 2010, har Christian Eriksen været vant til at være fast mand. Både i Amsterdam, Tottenham Hotspur og på det danske landshold. Men i denne sæson er han ofte gledet ud af startopstillingen.

Eriksen har startet flere kampe på bænken end på banen for Tottenham, og i enkelte opgør er han slet ikke kommet ind. Det er en uvant situation for fynboen, hvis karriere nærmest kun er gået opad fra OB til Ajax' ungdomsafdeling, førsteholdet, salget til England og en status som etableret Premier League-profil.

Nu kigger manager Mauricio Pochettino jævnligt en anden vej, og det huer ikke danskeren.

- Jeg synes, jeg skal spille hver kamp. Sådan håber jeg da, at de fleste spillere har det. Hvordan man end kigger, føler man altid, at man selv skal spille. Men det er jo træneren, der sætter holdet, og det respekterer man. Jeg kender træneren efter mange år nu, så der er ikke noget dér overhovedet. Man er irriteret over ikke at spille, men så er det også det, siger Christian Eriksen.

Læs også:Landsholdet bliver i Parken: Jeg kan end ikke forestille en anden hjemmebane

Føler du, at klubben har fuld tillid til dig?

- 100 procent.

Hvordan mærker du det?

- Der er ikke rigtig nogen forskel. Man spiller lidt mindre i år, men der er mange spillere, der har spillet lidt mindre. Det skifter lidt ud og ind, så der er egentlig ikke den store forskel. Den situation, vi er i, er ikke normal. I er blevet vant til at skriv en masse positive ting, vi er blevet vant til at være iblandt, at der er sket så mange positive ting. Sidste år spillede vi en Champions League-finale. Hvor vi så er nu, er der ikke rigtig nogen, der håber på. Men der er stadig tillid til hinanden.

Christian Eriksens kontrakt med Tottenham udløber efter sæsonen, og i sommer sagde han, at det han godt kunne tænke sig at prøve noget andet. Spørgsmålet er så, om det er forklaringen på, at han i denne sæson har spillet mindre, end han var vant til.

- Det må du spørge klubben om. Det ved jeg ikke, om det er. Jeg føler ikke, der er en sammenhæng, nej, siger han selv.

Læs også:Optakt: Danmark - Gibraltar

Landsholdsprofilen er den første til at erkende, at når han så har spillet, har han ikke altid ramt samme niveau som tidligere. En del af forklaringen er, mener han, at han kommer i de rigtige situationer, men træffer de forkerte beslutninger. Det arbejder han på at ændre.

I de næste fem dage kan Eriksen dog vide sig sikker på, at han er første navn på holdkortet, for mandag mødte han ind i landsholdslejren. Og hvis der skal siges noget positivt om hans og Tottenhams situation, er det, at Eriksen ikke har så tunge ben.

- Jeg er i hvert fald mere frisk, end jeg plejer at være. Det er i hvert fald én ting. Om det så er godt eller negativt, det finder vi først ud af, når kampen er spillet. Men ellers er jeg stadig fyldt med masser af gåpåmod og har stadig nok selvtillid i banken til at kunne spille noget flot fodbold. Det er overhovedet ikke noget, der hæmmer mig på nogen måde, siger han.

Om den forudsigelse holder stik, får vi svaret på fredag, når Danmark møder Gibraltar, og mandag, når landsholdet møder Irland. Det er de to afgørende kampe i EM-kvalifikationen.

Læs også:Tottenham-midt: Vi kan stadig slutte i top fire

Læs også:Uheldige Nørgaard er tilbage på landsholdet: Det har været en rutsjebanetur

Læs også:Dansk landsholdsspiller angrebet af fans: Jeg var bange

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus