• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

FCM-keeper drømmer om VM: Det er et mål for mig

Jesper Hansen ved godt, at han ikke står forrest i køen, når Åge Hareide deler VM-billetter ud, men han føler, han er tæt på, og han skal nok tage telefonen, hvis landstræneren ringer.

Af Anders Dehn

Jesper Hansen kan fornemme, at han er tæt på. Da Frederik Rønnow var skadet til den første VM-playoffkamp mod Irland, blev Hansen indkaldt, og da Åge Hareide udtog ligalandsholdet til træningslejren i januar, var Hansen igen med.

Den slags giver selvtillid, for det er et skulderklap i sig selv at blive udtaget, også selv om det er som gardering, og det er altid fedt at være en del af landsholdstruppen. Både liga- og A-landsholdet. Derfor håber Jesper Hansen også, at han er en del af truppen til sommer, når den rejser til Rusland for at spille VM.

Læs også: FCM-keeper om ny konkurrent: Ingen synes, det er sjovt på bænken

- Det giver en lille forhåbning om, at der er altså en chance her, og det er et mål for mig at komme med. Det er det. Jeg ved godt, at det måske ikke kommer til at ske, hvis ikke der er en skade eller noget andet hos de andre, men sådan er det. Jeg kan kun håbe på, at jeg får spillet en masse kampe op til sommer, det er ligesom det, der er mit mål, og så må vi se, hvordan truppen ser ud, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

- Det vil være en kæmpe drengedrøm og et flueben i bogen, som vil være kæmpestort, hvis jeg kunne være med til en slutrunde på A-landsholdet. Der er et lille håb ude horisonten med en forhåbentlig god sæson. Så det kan gå hen og blive en interessant sommer.

Jesper Hansen er fra forårets begyndelse i en ny situation, hvor han ikke sidder sikkert på pladsen som førstemålmand i FC Midtjylland. Den amerikanske landsholdsmålmand Bill Hamid udfordrer sin danske kollega, men Hansen kæmper det bedste, han har lært.

Og så krydser han fingre, for intet er større end VM, og hvis han kommer med, vil det kunne måle sig med karrierens største bedrifter, herunder et dansk mesterskab og to pokaltitler med FC Nordsjælland og de tre år som professionel i Frankrig.

- Det er det største, som man overhovedet kan opnå. Det vil være en kæmpe bedrift at komme med, uanset hvordan man end bliver udtaget. Jeg ved godt, at der er nogle foran mig, men siden jeg kom hjem fra Frankrig for snart to år siden, har jeg både været udtaget til landsholdet som gardering for en skade og også reelt udtaget. Nu er vi ved at være tæt på, og det er ikke umuligt, og det bruger jeg som motivation i dagligdagen, siger han. 

Da han var med det kombinerede liga- og U21-landshold i Abu Dhabi, var Åge Hareide og hans assistent, Jon Dahl Tomasson, stod spidsen for turen, så Hansen har haft lejlighed til at vise sig frem for landstrænerduoen på første parket.

- Det var fedt at være med på ligalandsholdsturen og vise sig frem der i træningen og i kamp foran hele staben, som var med dernede. Så de ved, hvor de har mig, og de ved, hvad de får, når jeg er der. Forhåbentlig er jeg den, de ringer til, hvis der sker noget.

Jesper Hansen har endnu ikke spillet nogen A-landskampe, men har optrådt for ligalandsholdet fire gange og siddet på bænken for A-landsholdet i 20 kampe.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus