• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Fjendetjek: Danmark skal vogte sig mod Liverpool-provokatør

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk ser nærmere på de walisiske profiler, som Danmark skal holde et vågent øje med i landskampen fredag aften.

Af Anders Dehn

Uanset hvilket udfald kampen mellem Wales og Danmark får, har det stor betydning for, hvordan Nations League-gruppen ender. Vinderen vil være sikker på at slutte øverst i gruppen og dermed rykke op i lag A, hvor Europa største landshold venter. Ender det uafgjort, er Danmark presset til at få point mod Irland på mandag.

Det er kun to måneder, siden landsholdet senest mødte Wales, da det blev til en 2-0-sejr i Århus. Dengang viste Danmarks største stjerne, Christian Eriksen, sig fra sin bedste side med to mål, mens de walisiske profiler holdt lav profil.

Denne gang er anfører Simon Kjær dog ikke med til at holde Gareth Bale og co. i skak. Her ser tipsbladet.dk nærmere på, hvem det danske forsvar skal indstille sig på at møde.

Gareth Bale
29 år, angriber
Real Madrid

Bale er ikke noget overraskende valg på denne liste, men det er der jo en grund til. Han er for Wales, hvad Christian Eriksen er for Danmark: det største navn og den bedste spiller, topscorer og offensivt omdrejningspunkt. Derudover er han anfører.

På landsholdet spiller han gerne længere fremme, end han normalt gør for Real Madrid, nemlig som den forreste angriber bag tre offensive folk. Her skal han bruge sin fart til at udfordre det danske midterforsvar.

Gareth Bale fik en flyvende start på sæsonen for Real Madrid og scorede i de tre første ligakampe og det første Champions League-opgør. Siden er målfrekvensen faldet en del, men han fik dog scoret i sidste uges 0-5-massakre mod Viktoria Plzen.

Aaron Ramsey
27 år, midtbanespiller
Arsenal

Bortset fra Bale er Ramsey den nuværende landsholdsspiller, der har scoret flest mål: 14. Næste gang han kommer på tavlen, sparker han sig samtidig ind i top 10 over hyppigste målscorere for sit land.

Ramsey ligger ofte i rollen som 10'er i det walisiske system, og det er hans job at understøtte både Bale oppe foran og de to kanter omkring sig. Hos Wales er han et af de første navne på holdkortet, hvorimod han i Arsenal er gledet mere ud i periferien.

De seneste fem Premier League-kampe er han blevet skiftet ind i, og det forlyder, at han ikke får sin kontrakt, der løber ud til sommer, forlænget. Til gengæld kan han se frem til endnu en kamp på det stadion, hvor han slog igennem som professionel for Cardiff City i 2007/08.

Harry Wilson
21 år, offensivspiller
Derby County

Sikke et 2018, unge Wilson har haft. Han kom i foråret tilbage på landsholdet, efter han fik sin debut tilbage i 2013 (i øvrigt som den yngste nogensinde for Wales som bare 16 årig), og han scorede sine to første landsholdsmål: ét i 6-0-sejren over Kina og sejrsmålet i oktober mod Irland.

Tidligere på efteråret var Wilson desuden med til at sende Manchester United ud af den engelske Liga Cup, da han scorede et flot frisparksmål. Det ville være stort for enhver 21-årig Championship-spiller, men blev kun forstærket af, at Wilson er udlejet fra Liverpool, som han har været tilknyttet, siden han var U9-spiller i 2005. Han fejrede i øvrigt sin scoring med at vise fem fingre til fansene på Old Trafford: én for hver Europa Cup-titel, Liverpool har vundet.

For Wales er Wilson en af de unge kræfter, der nu og her skal supplere superstjernen Bale og med tiden være med til at erstatte ham. I det omfang, det nu kan lade sig gøre.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.