• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Fjendetjek: Irsk luftmonster skal true Danmark

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på tre irske profiler, Danmark skal holde øje med i Dublin lørdag aften.

Af Ole Hoffskov

Det danske landshold har fantastiske minder fra Aviva Stadium i Dublin, og på lørdag er Åge Hareides mandskab tilbage på den grønsvær, hvor holdet sikrede sig adgang til VM i Rusland med en 5-1-sejr over Irland. Ved den lejlighed var Christian Eriksen den store helt for Danmark med sit hattrick, men han er ikke med i lørdagens Nations League-kamp.

Det er de næppe kede af i Irland, hvor landstræner Martin O'Neill har udtaget en trup med mange gengangere i forhold til det landshold, der blev ekspederet ud af Danmark i november sidste år.

Tipsbladet.dk har taget et kig på tre spillere, Danmark skal holde et særligt øje med.

Shane Duffy, Brighton & Hove Albion
26 år, forsvarsspiller 

Den høje midtstopper fik Aviva Stadium til at eksplodere kortvarigt, da han bragte Irland foran mod Danmark i Dublin. Glæden varede som bekendt kort for irerne, men Duffy fik i hvert fald vist, at han er farlig på standardsituationer. Og han er normalt også en bundsolid midtstopper.

Shane Duffy har spillet samtlige minutter for Brighton i Premier League i denne sæson, og han har været særdeles velspillende. Midtstopperen har blandt andet noteret sig for to mål og to assist, hvilket må siges at være imponerende hans position på banen in mente. 

Over 200 kampe i engelsk fodbold fornægter sig ikke, og de danske spiller skal nok få det svært over for Shane Duffy - ikke mindst i anden sals højde. 

James McClean, Stoke City
29 år, kantspiller

James McClean missede Irlands opgør mod Wales i Nations League, men han er tilbage i truppen mod Danmark, og han plejer at være fast mand på Martin O'Neills landshold. 

Den rutinerede kantspiller står noteret for 159 kampe i Premier League, men aktuelt er han at finde i den næstbedste engelske række, efter han i sommer blev hentet til Stoke City. Her spillede han fast fra start, men har misset et par kampe med en skade. McClean gjorde comeback med en assist mod Bolton.

Det er med andre ord ikke en James McClean i topform, Danmark møder, men han er bestemt en spiller, de rød-hvide skal holde øje med.

Shane Long, Southampton
31 år, angriber

Shane Long har et stort problem - han scorer ikke nok mål. Den irske angriber står noteret for 27 mål i 159 kampe for Southampton, og det er lige lidt nok for en spidsangriber. I denne sæson har Long spillet seks Premier League-kampe uden at score.

Trods det fattige målsnit - som han også tager med sig til landsholdssamlingerne - er Shane Long den store angrebsstjerne i Irland, og hvis han rammer dagen, kan han volde Simon Kjær og resten af den danske defensiv store problemer - især med sin hurtighed. 

Shane Long var ikke udtaget til Nations League-opgøret mod Wales. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.