• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Flytning af EM kan koste UEFA flere milliarder

Foto: Getty Images

Det bliver ikke billigt, hvis sommerens EM-slutrunde skal have en ny periode.

Af Oliver Okstrøm

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har i denne uge valgt at suspendere deres klubturneringer, Europa League og Champions League. På tirsdag kommer det til at handle om sommerens EM-slutrunde.

Her er det blevet meldt fra blandt andet det den store franske sportsavis L'Equipe, at der kan blive tale om, at man flytter turneringen til 2021. Det skyldes eksempelvis, at de nationale ligaer ikke kan nå at blive færdigspillet inden slutrunden.

Læs også:Italiens sportsminister: Vi skulle have stoppet ligaen tidligere

Samme franske avis peger nu på, at prisen for at rykke slutrunden kan komme til at ligge mellem 1,5 og 2,3 milliarder kroner. Det er penge, som dækker leje af blandt andet hoteller, og det er noget, som UEFA angiveligt gerne ser de forskellige nationale forbund betaler en del af regningen for.

Foruden de forskellige ligaer rundt om i Europa, så handler en flytning af EM også om, at der stadig mangler at blive kvalificeret fire hold i forbindelse med playoff-kampene, og det ser svært ud, hvis de skal afvikles inden.

Læs også:FIFA anbefaler at droppe landskampe i marts og april

Derudover har Bosnien også valgt, at de ikke vil spille kampen mod Nordirland, og derfor har de anmodet om at man ikke afvikler den, da en stor del af deres spillere bor i lande, hvor man kan ende med at ryge i karantæne.

Til sommerens slutrunde skal en række kampe spilles på dansk grund, da Parken er blevet udvalgt som et af de stadions omkring i Europa, hvor man afholder turneringen.

Læs også:Corona-smitten rammer flere Serie A-profiler

Læs også:Corona-smittede Arteta takker for støtten: Jeg har det allerede bedre

Læs også:DBU-formand søger EM-afklaring: Det skylder vi fans, klubber og landshold

Superliga

Mere Superliga

Fokus