• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Før U21-EM: Her er seks store profiler ved slutrunden

Foto: Getty Images

U21-EM er rig på morgendagens stjerner, men der er også mange allerede etablerede stjernespillere med ved slutrunden. Her er seks spillere, der er særlig god grund til at holde øje med.

Af Ole Hoffskov

U21-EM er lige om hjørnet, og her skal en række af verdens største talenter dyste om at kunne lade sig hylde som europamestre. Helt sikkert er det, at når vi om nogle år ser tilbage på EM 2019, vil man kunne udpege spillere, der har udviklet sig til store stjerner, mens andre vil være røget glemslen.

Tipsbladet.dk kommer her med et bud på seks spillere, der er grund til at holde et særligt øje med under EM i Italien.

Luka Jovic, Serbien
Klubhold: Real Madrid
Position: Angriber

Luka Jovic er et meget godt bud på den største stjerne ved U21-EM. Angriberen er lige blevet solgt fra Eintracht Frankfurt til Real Madrid for 450 millioner kroner, og et større kvalitetsstempel findes næsten ikke. 21-årige Jovic scorede 17 mål i Bundesligaen i den forgangne sæson, og derudover blev det til 10 mål i Europa League. I Serbien kan de næsten ikke få armene ned over, at et af verdens helt store angrebstalenter har takket ja til at deltage ved U21-slutrunden.

Dawid Kownacki, Polen
Klubhold: Sampdoria
Position: Angriber

Angriberen har tilbragt halvdelen af den forgangne sæson i Sampdoria og den anden halvdel på en lejeaftale i Fortuna Düsseldorf, og Dawid Kownacki har gjort det fint uden at være prangende. Prangende var polakken til gengæld i kvalifikationen, hvor han med 11 mål blev samlet topscorer - Kownacki scorede blandt andet et mål mod Danmark. Det skal blive spændende at se, om han også kan bombe løs ved slutrunden.

Jacob Bruun Larsen, Danmark
Klubhold: Borussia Dortmund
Position: Kantspiller

Påstand: Når udenlandske fodboldfans og journalister kaster et blik på den danske EM-trup, vil Jacob Bruun Larsen været navnet, der springer i øjnene. Det 20-årige stortalent har fået et lille gennembrud for Dortmund i den forgangne sæson, hvor han blandt andet kom på måltavlen i en Champions League-kamp. Der er store forventninger til den danske offensivspiller.

Dani Ceballos, Spanien
Klubhold: Real Madrid
Position: Midtbanespiller

Dani Ceballos blev kåret som turneringens bedste spiller ved U21-EM for to år siden, og han er klar til at gentage succesen i Italien. Den personlige triumf i Polen for to år siden kastede et drømmeskifte fra Real Betis til Real Madrid af sig, og midtbanespilleren har fået fint med spilletid i kongeklubben, omend han røg en smule af holdet mod slutningen af den netop overståede sæson. Ceballos er klart et af A-navnene ved det kommende EM.

Federico Chiesa, Italien
Klubhold: Fiorentina
Position: Kantspiller

Han har spillet 13 A-landskampe for Italien, og alene det siger en del om Federico Chiesa, der er søn af den tidligere målræv og landsholdsspiller Enrico Chiesa. Offensivspilleren er måske den største profil hos de italienske værter, og der hviler et tungt pres på hans skuldre. Trods sin unge alder har Chiesa allerede rundet 100 kampe i Serie A, og han har flere gange båret anførerbindet for Fiorentina. 

Alen Halilovic, Kroatien
Klubhold: AC Milan
Position: Midtbanespiller

Dinamo Zagreb har fostret mange store talenter, og i Alen Halilovic fostrede klubben et så stort af slagsen, at mægtige FC Barcelona valgte at købe ham allerede som 18-årig. Halilovic nåede at spille en enkelt kamp for Barcelonas bedste mandskab, men han fik aldrig et gennembrud i klubben, og i det hele taget er kroaten ikke blevet den store stjerne, han var spået til. Alen Halilovic har også haft en omtumlet klubkarriere med hele syv forskellige klubber på CV'et. I øjeblikket er han ejet af AC Milan, men har i foråret været udlejet til Standard Liege. Alt det til trods er 22-årige Halilovic stadig en spændende spiller, og han er anfører for Kroatien. 

Fotos: Getty Images

Superliga

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtig...

Mere Superliga

Fokus