• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Formstærk Dolberg forventer mere spilletid end til VM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kasper Dolberg fik 15 minutter på banen under VM, og selv om han ikke regner med at han spiller fuld tid i begge de kommende landskampe, forventer han trods alt mere end et kvarter.

Af Anders Dehn

Hvis man kalder Kasper Dolbergs 2018 for "svingende", har man vist ikke sagt for meget.

Det danske angrebshåb sad ude i det meste af foråret med en fodskade og scorede halvsæsonens eneste ligamål i sidste spillerunde i Holland. Alligevel var han med Danmark til VM, men blev skadet kort inde i forberedelserne til den nye sæson. Til gengæld har han nu scoret i sine tre seneste kampe.

Læs også: Optakt: Irland - Danmark

Det var nok til en genindkaldelse til landsholdet, efter skaden holdt ham ude, da Danmark mødte Wales i sidste måned. Nu tror og håber Dolberg, at han får flere minutter på banen end de 15, han spillede under VM.

- Jeg forventer da at få nogle minutter. Jeg forventer ikke at spille to gange 90 minutter, men jeg forventer lidt mere end mit indhop mod Frankrig ved VM. Det var fedt at komme ind dengang, men jeg vil gerne have lidt mere nu, siger Kasper Dolberg ifølge Ritzau.

Læs også: Tre mål i fire kampe for Dolberg: Jeg føler mig fri og har det godt

Denne gang er den 21-årige Ajax-angriber desuden begunstiget af, at han ikke skal kæmpe med Nicolai Jørgensen om spilletid. Jørgensen er kun lige på vej tilbage fra en skade og dermed ikke udtaget til landsholdet.

Noget tyder da også på, at han får sit ønske opfyldt. I hvert fald har landstræner Åge Hareide så godt som lovet Dolberg spilletid.

- Uanset hvad, så kommer han på banen. Hvordan vi gør det, må vi se, men han skal nok komme på banen, sagde han forleden.

Danmark møder Irland i morgen aften og Østrig tirsdag i Herning.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.