• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Rasmus Henriksen

Fyret DBU-direktør: - Vi gjorde det nødvendige

Foto: Getty Images

Den nu fyret DBU-direktør Claus Bretton-Meyer mener, at han sammen med sine kollegaer gjorde, hvad der var nødvendigt for at ændre kursen i DBU.

Af Rasmus Henriksen

Det er ni måneder siden, at Claus Bretton-Meyers ansættelse i DBU fandt sin slutning.

Forud for fyringen havde et større drama i dansk fodbold fundet sted, hvor et vikarlandshold bestående af spillere fra serieniveau repræsenterede det danske herrelandshold i Slovakiet. Ligesom kvindelandsholdet fik aflyst træningskampe.

Selvom om Claus Bretton-Meyers seneste tid i DBU bød på et kaotisk forløb, har han på bagkant ikke tænkt over noget, han ville have gjort anderledes.

- Jeg har ikke noget konkret. Vi har på DBUs vegne indgået de aftaler, der var nødvendige, for at forretningen kunne udvikle sig i den rigtige retning. Man kan altid se i bagklogskabens klare lys, om der var ting, man kunne have gjort anderledes. Men hele DBU - både bestyrelse og ledelse - har været enige om, at det er det her, vi gør. Så er vi nogen, som har skullet udføre det. Min oplevelse er, at det har været en række nødvendige tiltag, vi skulle have gennem. Når man skal ændre noget, som har været det samme i 20 år, så er det en svær øvelse. Men hvis noget har været på den samme måde i 20 år, og du har et halvt år til at ændre det, så kræver det en anden indsats, og det kræver en anden tilgang. Så man skal altid være refleksiv på sin historik, men i det helt overordnede billede mener jeg, at vi i de fem år har gjort det, der var nødvendigt for at sætte en ny kurs for DBU. Derfor er det også glædeligt for mig at se, at tingene udvikler sig så positivt, som de gør, siger han til BT.

Superliga

Mere Superliga

Fokus