• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide bringer godt nyt før skæbnekampe: Højbjerg er klar efter hovedskade

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pierre Emile Højbjerg sad helt ude for Southampton i lørdags med en hjernerystelse, men han er klar til kamp for landsholdet, forsikrer Åge Hareide. Det gælder i det hele taget alle 23 spillere i truppen.

Af Anders Dehn

Fodboldverdenen har de seneste år fået øjnene op for, at hovedskader ikke er noget at spøge med, og at de kan tage lang tid om at forsvinde igen. Således må det have været med bekymret mine, at Åge Hareide kunne læse udmeldingerne fra Southampton om Pierre Emile Højbjerg i weekenden.

- Pierre fik en hjernerystelse i en træningssession efter at have slået sit hoved mod en anden spiller, og det betyder, at han er ude i dag, sagde manager Ralph Hasenhüttl om sin danske anfører.

Det var potentielt kritisk, fordi landsholdet i løbet af den næste uge spiller de to kampe, der afgør, om Danmark bliver nummer ét eller to i EM-kvalifikationen og dermed får en direkte billet til slutrunden.

Højbjerg var dog blandt de 23 spillere, der stod og trippede i kulden under indvielsen af den spritnye træningsbane i Herning mandag eftermiddag. Og som trænede på banen bagefter. Åge Hareide melder sin spiller klar til kamp.

Læs også:Optakt: Danmark - Gibraltar

- Han har fået klar-signal fra lægerne. Ifølge ham selv var han okay, men de tager ingen chancer nu efter de hovedskader, der har været. Lægerne bliver også meget... De kan miste deres licens, og der kan ske mange ting. Det var derfor, han blev sat udenfor. Men han er okay, siger landstræneren.

Så du er ikke bange for at bruge ham i de to landskampe?

- Nej, han er fin.

Det samme kan i det hele taget siges om alle Højbjergs 22 holdkammerater. Også Andreas Christensen, Jens Stryger Larsen og Kasper Dolberg, som Hareide ellers udlod at udtage i første omgang, fordi han ville vente at se, om de kom sig over deres respektive skader.

Læs også:Southampton-træner stoler Pierre-Emile Højbjerg trods kontraktudløb

- Alle er friske og raske. De tre sidste, vi udtog... Stryger havde en test i weekenden, han kom tilbage og spillede, og Dolberg kom ind og spillede (begge fik 90 minutter, red.). Det ser okay ud, siger Åge Hareide.

Der er dog den anmærkning ved "AC", at han ikke har spillet et eneste minut, siden Danmark slog Schweiz for en måned siden.

- Det har en vis betydning. Vi må se på Andreas i træningerne, hvordan det ser ud. Når han har været ude i så længe, må vi kigge nærmere på ham, hvordan han klarer træningerne, og hvor meget han er belastet. Han har været en uge i træning, men i forrige kamp var han helt ude af truppen, siger Hareide om Chelsea-spilleren, der trods alt sad på bænken i sit holds kamp mod Crystal Palace i weekenden. 

Danmark møder Gibraltar fredag og Irland mandag.

Læs også:Schmeichel om Hareide-fyring: Hvorfor ændre på noget, der ikke er gået i stykker

Læs også:Nu skal EM sikres: Her er Danmarks trup til skæbnekampene

Læs også:Zanka bryder tavsheden: Svært at tage den korrekte beslutning på 45 minutter

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.