• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Sloth

Hareide bringes i spil som Norges kommende landstræner

Foto: Maddie Meyer/Getty Images

Knap er det offentliggjort, at Åge Hareide stopper som dansk landstræner, for en norsk avis sætter ham i forbindelse med landstrænerjobbet i hjemlandet

Af Mikkel Sloth

Det blev i går offentliggjort, at Åge Hareides kontrakt med DBU ikke blive forlænget, så den norske træner stopper som Danmarks landstræner senest efter EM i 2020. Men straks er Hareides kommende ledighed blev kendt, før nye jobmuligheder bringes op.

I Norge har landstræner Lars Lagerbäck kontraktudløb med udgangen af 2019, og medmindre Norge kvalificerer sig til EM-slutrunden næste år, bliver kontrakten næppe forlænget. Derfor kan Norge snart stå og mangle en landstræner, og her har den norske avis VG været hurtig til at bringe Hareides navn i spil.

De har blandt andet spurgt nogle af tidligere spillere fra både klub- og landshold, og her er stemningen overvejende positiv. Blandt andre den tidligere norske landsholdsspiller Ole Martin Årst, som er meget positiv ved tanken om Åge Hareide som en kommende norsk landstræner - det samme er han om en anden nordmand med job i Danmark.

- Absolut! Han har skaffet sig erfaring og referencer gennem sit job i Danmark. Åge (Hareide, red.) bør være en af de klareste favoritter til jobbet, medmindre Ståle Solbakken vil have det, vurderer den tidligere norske profil, som også har optrådt for de belgiske storklubber Anderlecht og Standard Liege.

Lise Klaveness, chef for elitefodbolden i det norske fodboldforbund, NFF, vil til VG ikke kommentere for Åge Hareides muligheder for at overtage det måske snart ledige landstrænersæde. NFF vil ifølge Klaveness ikke overveje en fremtidig træner, så længe Norge stadig har mulighed for at kvalificere sig til EM 2020, hvor holdet ligger på fjerdepladsen i Gruppe F efter Spanien, Rumænien og Sverige.

Det vil ikke være første gang Åge Hareide bliver landstræner for Norges landshold. Han har tidligere stået i spidsen for hjemlandets tropper fra 2003 til 2008. Her lykkedes det dog aldrig at kvalificere Norge til hverken en EM- eller VM-slutrunde.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Lyngby Boldklub

Den første af to gyserkampe om overlevelse i Superligaen spilles i Hobro, hvor Lyngby kommer på besøg mandag aften.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.