• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide forklarer Højbjerg-udeladelse: Den slags finder jeg mig ikke i

Pierre Emile Højbjerg viste meget tydeligt, at han ikke var tilfreds med at blive udskiftet mod Montenegro i efteråret 2016, og det brød landstræneren sig ikke om. Midtbanespilleren havde sin egen opfattelse af, hvordan han skulle spille.

Af Anders Dehn

Vi skal ikke mange måneder tilbage for at finde en tid, hvor Pierre Emile Højbjerg lignede nutidens og fremtidens mand på det danske landshold. Både under Morten Olsen og i begyndelsen af Åge Hareides regeringstid var midtbanespilleren fast inventar i startopstillingen.

Men siden 0-1-nederlaget til Montenegro i Parken i november 2016 har Højbjerg ikke spillet et eneste minut for Danmark. En del af årsagen har givetvis været, at han for Southampton også har haft svært ved at få fast spilletid, men nu åbner Hareide op for en dybereliggende årsag.

Den var ifølge landstræneren gal med Højbjergs indstilling. Hareide mener, at Højbjerg udviklede sin egen opfattelse af, hvordan han skulle udfylde sin rolle på holdet. Og så var der en episode, der han blev udskiftet i førnævnte kamp mod Montenegro.

- Der skete noget under kampen på hjemmebane mod Montenegro i efteråret 2016, da han blev skiftet ud. Da demonstrerede han, at han ikke var tilfreds med det. Det var jeg ikke glad for, og det sagde jeg også til ham, siger Åge Hareide til Jyllands-Posten.

Adspurgt, hvorvidt han ikke finder sig i den slags, svarer landstræneren:

- Nej. Jeg spurgte ham, hvem han ville demonstrere for, og hvad han ville opnå med det? Er du utilfreds med din holdkammerat, som kommer på banen? Du kan være forbandet på mig, men du skal ikke vise det. Du kan sige det til mig indenfor.

Nu er Pierre Emile Højbjerg i den grad tilbage i varmen i Southampton. Han har været fast mand på holdet siden december måned og har senest fået 90 minutter i begge 2-3-nederlag til Arsenal og Chelsea.

Dermed er Åge Hareide nødt til at tage stilling til, om han skal med til VM. Han vil have dem med, der kan indordne, siger landstræneren, "og det må jeg finde ud af, om han kan."


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus