• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Hareide inden kval-lodtrækning: Kunne være sjovt at møde Norge

Åge Hareide kan godt se det sjove i at møde hans landsmænd i EM-kvalifikationen, som bliver trukket lod om søndag.

Af Oliver Okstrøm

Det danske fodboldlandshold er i bowlen søndag ved middagstid, når der skal trækkes lod til EM-kvalifikationspuljerne. Her er Danmark at finde i andet seedningslag, og hvis man spørger landstræner Åge Hareide, hvad han håber på, så er sagen klar.

Det gør han klart i et interview med Ritzau ifølge Ekstra Bladet.

Af holdene i første lag lægger han ikke skjul på, at han gerne får Polen som modstander igen, som også var tilfældet i den seneste VM-kvalifikationsgruppe. Omvendt håber han på at undgå Frankrig, Spanien og Holland, fortæller han.

Dernæst handler det om de øvrige hold i gruppen. Her kan man finde Hareides hjemland, Norge.

- Det kunne være meget sjovt, men møder vi Norge, ved jeg også godt, hvad fokus bliver. Kampen vil blive sat ekstra stort op. Men det er en kort og fin tur og kunne også være en sjov kamp, lyder det fra Åge Hareide.

Desuden mener han, at det vil være en fordel, hvis Danmarks modstandere ikke ligger for langt væk, som man så det med Armenien og særligt Kazakhstan, som grænser op til Kina. Det forklarer Hareide med, at spillerne rejser meget i forvejen, og dermed ville belastningen blive holdt nede, hvis man ikke skulle så langt væk.

Der er samlet set 55 lande med til lodtrækningen, hvor der skal laves ti hold. Fem bliver med seks hold, mens de øvrige bliver med fem hold. Fra hver gruppe går de to bedste videre til EM. Hvis Danmark ikke tager en af de to pladser, så får de en ekstra chance i Nations League-slutspillet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus