• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hareide om EM-kvalifikation: Sindssyg nedtur, hvis vi ikke klarer den

Danmark vil gerne spille EM på hjemmebane, men det kræver en top to-placering i kvalifikationen til EM. Det vil være en fiasko, hvis det ikke lykkes at gå videre fra gruppen, lyder det fra landstræner Åge Hareide.

Af Kenneth Jensen

Danmark åbner med den på papiret sværeste modstander, når der den 26. marts venter et opgør på udebane mod Schweiz i EM-kvalifikationen.

Kan Åge Hareides mandskab komme fra Schweiz med point, vil det være en perfekt start på kvalifikationen, hvor to hold går videre fra puljen, der ud over Danmark og Schweiz tæller, Irland, Georgien og Gibraltar.

EM i 2020 spilles i mange forskellige lande, blandt andet København, hvor Danmark kan få to kampe, hvis det lykkes at komme med til slutrunden. Derfor er målet af gode grunde helt klar.

- At spille kampe i Parken i 2020. Det vil være en sindssyg nedtur, hvis vi ikke klarer den. Man må altid passe på i fodbold, det handler om små marginaler, så nu er det op på hesten for os, for vi møder Schweiz, lyder det fra landstræner Åge Hareide.

Danmark går ikke ind til kvalifikationen med et ønske om at ændre på noget. Det er det samme, Danmark kommer med, forklarer Åge Hareide.

- Vi vil ikke spille på en anden måde, men som jeg også sagde efter Irland-kampen i Århus, skal vi blive bedre til at åbne forsvar. Det nemmeste er at forsvare sig, erobre bolden og angribe. Det er den måde, målene kommer i international fodbold. Når de står nede, står de med 9-10 mand, så der skal vi øve bevægelse, siger nordmanden, der mener, at billedet kommer til at være sådan hjemme i Parken mod Irland, Georgien og Gibraltar.

Også Schweiz er dog kendt for at være et kompakt hold, der ikke giver mange chancer væk.

- Drengene har været fantastiske til at vende kampe til egen favør, og der er mange dygtige spillere i det her hold. Nu kan vi også skyde udefra med Robert Skov, og det er klassisk, at der heller ikke sker noget, hvis man ikke skyder udefra, lyder det.

Danmark møder som bekendt Schweiz ude den 26. marts - inden venter dog en testkamp mod Kosovo den 21. marts.

Superliga

Mere Superliga

Fokus