• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hareide om Nørgaard-udtagelse: Han er fremtidens mand

Midtbanespiller Christian Nørgaard er udtaget til Danmarks to kommende landskampe. Åge Hareide forklarer hvorfor.

Af Kenneth Jensen

Den danske landstræner Åge Hareide havde som sådan ingen kaniner i hatten, da han tidligere mandag udtog sit landshold til testkampen mod Slovakiet og Nations League-opgøret mod Wales.

Alligevel var der nyt blod i truppen, da nordmanden valgte at udtage 24-årige Christian Nørgaard, der denne sommer skiftede Brøndby ud med Fiorentina.

Midtbanespilleren kan dermed få debut, hvis han kommer på banen.

Christian Nørgaard er dog ikke udtaget, fordi han er skiftet til Fiorentina, men fordi han spillede godt for Brøndby, forklarede Åge Hareide på pressemødet fra udtagelsen.

Til DR uddyber den danske landstræner:

- Han er definitivt en fremtidens mands. Han må gå sin læretid som alle andre unge spillere. Erfaring er rigtig vigtig. Han har gjort det godt på U21-landsholdet og i Brøndby. Jeg håber, han får spilletid i Fiorentina, så han kan udvikle sig endnu mere. Det er nødvendigt i international fodbold, siger Åge Hareide til DR og forklarer:

- Vi skal første og fremmest lære ham principperne i, hvordan vi spiller. Der er altid forskel på klubhold og landshold. Vi skal se på, hvilket samarbejde han kan indgå i på midtbanen. Det er altid de allerbedste spillere, der skal spille sammen. De skal også passe sammen. Det er vigtigt med et kollektiv, der forstår og arbejder for hinanden.

Christian Nørgaard kom ikke i aktion i weekenden for Fiorentina, hvor han ellers kunne have fået debut: Opgøret mod Sampdoria blev nemlig aflyst.

Superliga

Mere Superliga

Fokus