• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide om tidlig Sisto-udskiftning: Fischer havde fortjent spilletid

Selv om Åge Hareide skiftede Pione Sisto ud i pausen mod Wales, var det ikke kun et udtryk for, at kantspilleren havde en offday. Det skyldtes også, at Viktor Fischers præstationer i FC København kaldte på spilletid for Danmark.

Af Anders Dehn

Det gik egentlig fint for det danske landshold, der var foran 1-0 mod Wales, da første halvleg gik på hæld. Men én spiller havde ikke imponeret hverken landstræner Åge Hareide eller de fremmødte medier, der alle som én dumpede hans præstation efterfølgende.

Åge Hareide udskiftede da også Pione Sisto med Viktor Fischer efter de første 45 minutter, men det tog Celta Vigo-spilleren ikke så tungt. Det var ikke første gang, han skød forbi skiven, og det bliver næppe den sidste.

Læs også: Sisto: Ville stadig være i Tjørring hvis jeg ikke lærte af mine fejl

- Se på, hvor jeg er nu, så det er gået fint. Jeg har lært af mine fejl, ellers havde jeg ikke været her - så havde jeg været tilbage i Tjørring igen, sagde han med et grin efter kampen.

Efterfølgende var landstræneren ikke meget for at uddybe, hvorfor han tog Sisto ud. Han ville hellere rose manden, der afløste ham, Viktor Fischer.

Læs også: Højdepunkter: Eriksen nedlagde Wales i Nations League

- Det kan godt være, jeg havde skiftet uanset. Jeg synes, at Viktor Fischer med det, han har leveret for FCK i Superligaen og i europæiske kampe, havde fortjent at få minutter i benene for landsholdet for i dag. Det sagde jeg også til Viktor inden kampen, lød det fra Åge Hareide.

- Så kan det godt være, at Sisto havde nogle aktioner, som ikke var så heldige i første halvleg, men vi skal også passe på Sisto, for det er en spiller, som vi er meget glade for og tilfredse med. Han har gjort mange gode ting for os, og nogle gange skal man kunne have en offday.

Udskiftningen bar da også frugt i den forstand, at Fischer havde væsentligt færre boldtab end Sisto, og at FC København-spilleren fremtvang det straffespark, som Christian Eriksen afgjorde kampen på.

Med 2-0-sejren over Wales ligger Danmark side om side med selvsamme modstander i Nations League-gruppen, der også omfatter Irland. Waliserne har dog spillet to kampe, mens danskerne kun har spillet den ene.

Superliga

Mere Superliga

Fokus