• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Sloth

Hareide optimist om småskadede spillere: De har aldrig skuffet mig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tre pladser er efterladt åbne i den danske landsholdstrup, som skal møde Gibraltar og Irland i de afgørende EM-kvalifikationskampe. De er reserveret til tre spillere, som Åge Hareide meget nødigt vil undvære

Af Mikkel Sloth

Da Danmarks landstræner Åge Hareide sammen med assistentræner Jon Dahl Tomasson i går udtog sin landsholdstrup, var der et par overraskelse. Blandt andet var Brentfords Christian Nørgaard udtaget på bekostning af Genoas Lukas Lerager, og derudover udtog Hareide kun 20 af de 23 mulige spillere.

Det er fordi, både Jens Stryger Larsen, Andreas Christensen og Kasper Dolberg i øjeblikket sidder ude med småskader, og hvis der er selv den mindste chance for, at de kan nå at blive klar, vil Hareide have en plads åben til hver af dem. Det fortæller nordmanden til B.T.

Læs også:Solbakken reagerer på Bendtners skarpe kritik af Viktor Fischer

- Jeg er optimistisk omkring, at de kommer med, men jeg har sagt, at jeg vil gøre det på denne her måde i det tilfælde, at de ikke bliver klar. Jeg vil ikke udelukke dem, jeg vil hellere vente på dem, og hvis der er mulighed for det, så kommer de med, siger landstræneren og uddyber:

- De har været en fast inventar af vores trup næsten fra tidernes morgen, så jeg kender dem godt, og de har aldrig skuffet mig, så jeg vil heller ikke skuffe dem.

Læs også:Åge Hareide: Jeg bryder mig ikke om, hvis Bendtner udleverer nogen

Åge Hareide åbner desuden op for, at der kan stilles med to forskellige startopstillinger mod Gibraltar og Irland, hvor der vil blive sparet spillere mod førstnævnte - men han advarer samtidig mod at undervurdere lilleputnationen.

Kampene mod Gibraltar og Irland spilles henholdsvis fredag den 15. november og mandag den 18. november. En sejr på hjemmebane over Gibraltar vil betyde, at uafgjort på udebane mod Irland vil være nok til at sikre kvalifikation til næste års EM-slutrunde.

Læs også:Åge Hareide om Zanka-kritik: Vi er så helvedes skinhellige i Norden

Læs også:Hareide forklarer: Derfor har vi kun udtaget 20 mand

Læs også:Nu skal EM sikres: Her er Danmarks trup til skæbnekampene

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus