• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide roser mesterskabsatmosfæren i Parken: Det er en inspiration

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Landstræner Åge Hareide holder af kampene og det kick, de giver. Især de store, når stemningen er god. Det så han, da FC København vandt mesterskabet, og det glæder han sig til at opleve igen, når landsholdet selv skal spille i Parken for første gang i halvandet år.

Af Anders Dehn

Telia Parken har i årtier været landsholdets primære hjemmebane, men det er lang tid, siden Åge Hareides spillere har betrådt græsset på nationalstadionet. Ikke siden VM-playoffkampene mod Irland i november 2017.

Men til juni vender landsholdet tilbage, modstanderen er pudsigt nok Irland igen, og rammen er en EM-kvalifikationskamp. Det glæder Hareide sig til.

Læs også: Hareide spår FCK-dominans i Superligaen: De kommer til at være suveræne

Han har fyldt hele sit liv med fodbold, og det er især kampene, han lever for. 

- Efter at jeg er blevet træner, er det også det, som driver mig. Det er kampene. Det er dem, jeg ånder for, det er der, jeg får et kick. Selvfølgelig kan jeg lide at træne hold og arbejde med spillere, men kampene er stadig højdepunktet. Det er det, jeg bygger op til. Og jeg bliver glad, når jeg ser sådan en atmosfære, som der for eksempel var i Parken, da FC København vandt mesterskadet mod Brøndby. Det sidder i kroppen, det er en inspiration, siger han til Politiken.

Læs også: Åge Hareide antyder Wass-retur til landsholdet

- Det er det liv, den kulisse, jeg har valgt at leve i. Jeg glæder mig allerede til at komme tilbage til Parken igen til juni for at møde Irland i EM-kvalifikationen. Den hjemmebane ... Det giver en ekstra glæde, og nu har vi ikke været der længe, ikke siden VM-playoffkampen mod Irland i 2017, så det bliver et godt gensyn.

Dengang spillede Danmark og Irland 0-0, hvorefter Christian Eriksen og co. bankede irerne 1-5 i Dublin. Forud for junikampen topper Irland gruppe D i EM-kvalifikationen efter 1-0-sejre over Georgien og Gibraltar. Danmark har ét point efter 3-3-opgøret mod Schweiz.

Danmark møder Irland 7. juni. Tre dage senere venter Georgien. Også i Parken.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.