• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hareide uden profiler: Jeg er bekymret for Sistos fodboldmæssige situation

Den danske fodboldlandstræner har hverken Jannik Vestergaard eller Pione Sisto i sin landsholdstrup til kampene mod Kosovo og Schweiz. Især sidstnævntes situation bekymrer nordmanden.

Af Kenneth Jensen

Det er normalt ikke meget, den danske landstræner Åge Hareide roterer. Det er svært, når de spillere, han udtager, leverer, og derfor var det lidt af en overraskelse, at nordmanden mandag udtog tre mand, der normalt hører til hos Niels Frederiksens U21-landshold.

Robert Skov, Philip Billing og Joachim Andersen er alle udtaget til A-landsholdet og kan få deres debut, når Danmark først møder Kosovo i en testkamp, inden der venter en meget vigtig EM-kvalifikationskamp mod Schweiz. Den første i den forestående kvalifikation, der leder op til U21-EM i Italien.

 En overraskelse var det også, at hverken Pione Sisto og Jannik Vestergaard var med i truppen. De to har været faste inventarer på Åge Hareides mandskab, men må altså sidde over i den kommende landsholdsperiode.

- Det var svært, lyder svaret fra Åge Hareide om fravalget af de to:

- Men nogle gange kan det være godt at skifte ud i truppen, for det er jo egentlig op til dem selv. Jannik kommer ikke til at gå ned - han præsterer og leverer - vi var jo selv ovre og tale med ham og trænerne, og de er meget tilfredse med Jannik. Han gør det godt - det gjorde han også mod Tottenham. Men han er fjerdevalg, og det har vi talt med ham om. Andreas (Christensen) og "Zanka" er foran (og anfører Simon Kjær også, red.).

- Han leverer i træningen og præsterer, og så ved han alligevel, at han ikke komme til at spille. Det kan jo være hårdt nogle gange, forklarer Åge Hareide om Jannik Vestergaards situation på det danske landshold de sidste par år.

Noget værre ser det ud for den tidligere FC Midtjylland-spiller Pione Sisto. Hvor Jannik Vestergaard er fast mand i Premier League, er Sisto inde og ude af holdet i Celta Vigo. Den spanske klub har været gennem en turbulent periode med trænerfyringer og dårlige resultater, og det har betydet, at der har manglet kontinuitet og stabilitet for Pione Sisto, der har spillet 21 A-landskampe.

Åge Hareide udtrykker også sin bekymring for kantspilleren.

- Jeg er bekymret for Sistos fodboldmæssige situation. Han har været fremragende for os og har spillet mange kampe. Jeg er glad for Sisto. Men manglende stabilitet fører til, at han ikke spiller på klubholdet, og når man ikke spiller på klubholdet, kommer man heller ikke med her, siger nordmanden, der peger på, at Sisto er en type, der har brug for selvtillid for at kunne udfordre, vinde sine dueller og være kampafgørende, siger Åge Hareide, der dog ikke oplevede en sur Sisto efter fravalget:

- Han siger ikke så meget. Vi må se på spilletiden, og hvordan de præsterer på banen. Det er det eneste holdepunkt, vi har, og det gør vi med alle. vi besøger dem og kigger på dem. Vi bruger mange timer på at se kampe, fordi vi har mange spillere i mange lande. Spilletiden kigger vi på, fordi den er vigtig, måske ikke lige så vigtig for keeperne.

Jannik Vestergaard har spillet 17 A-landskampe for Danmark, han står som Sisto noteret for et enkelt mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus