• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Aagurd

Hareide: Unik mulighed for at spille EM på hjemmebane

Den danske landstræner kalder EM i 2020 for en unik mulighed for at spille slutrundekampe i Danmark.

Af Mads Aagurd

Værtsskabet i forbindelse med Europamesterskabet i 2020 er meget specielt, fordi det er fordelt mellem 12 byer i 12 lande, hvoraf København bliver den ene. Landstræner Åge Hareide vil gribe chancen for at spille slutrundekampe på hjemmebane.

- Den klare målsætning for 2019 er, at vi skal til EM. Vi står med en unik mulighed for at kunne spille EM på hjemmebane. Den mulighed får vi måske aldrig igen, så vi skal gribe den, siger Hareide til Ritzau ifølge Sjællands Nyheder.

Hvis Danmark kvalificerer sig, er vi sikret to kampe i Parken. For at sikre en plads blandt slutrundens 24 deltagende hold skal landsholdet ende blandt de to bedste i en kvalifikationspulje, der foruden Danmark tæller Schweiz, Irland, Georgien og Gibraltar.

Schweiz er det topseedede hold i kvalifikationens Gruppe D, og de bliver vores første modstander, når Hareides udvalgte gæster Basel den 26. marts. Selvom det hverken er Spanien, Frankrig eller England skal de stærke schweizere ikke undervurderes.

- Schweiz er et godt hold med mange spillere i halvstore klubber. De er velspillende, og ligesom os er holdet deres styrke, mere end det er de enkelte spillere, fortsætter landstræneren.

EM i 2020 skydes i gang med eller uden dansk deltagelse den 12. juni 2020 og løber en måned frem.

Superliga

Mere Superliga

Fokus