• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Hareide vader i succes med landsholdet: Fik aldrig en begrundelse af DBU

Foto: Getty Images

Den danske landstræner har taget landsholdet til sin anden slutrunde. Og det bliver også den sidste, for han stopper til sommer. Noget, han stadig er ærgerlig over.

Af Kenneth Jensen

Åge Hareide var den første til at erkende, at det danske fodboldlandshold ikke spillede en god kamp, da holdet gæstede Irland mandag aften. Men holdet holdt stand - som det så ofte har gjort under nordmandens vinger - og nu er endnu en slutrunde en realitet.

En slutrunde på dansk grund, der er den anden i streg for Hareide. De kommer tilmed i kølvandet på nogle magre år med Morten Olsen. 

Men for Hareide bliver sommerens EM også karrierens sidste slutrunde, for Kasper Hjulmand sætter sig i trænersædet efterfølgende. Noget, Hareide i successen stund igen blev forholdt.

Læs også:Eriksen jubler over EM: Havde været en pinlig måned, hvis vi ikke var med

- Siden jeg kom til DBU, har der været meget uro. For eksempel spillerstrejke. Det har været en god rejse for os, for holdet har holdt sammen, og spillerne har været loyale mod mig og Jon (Dahl Tomasson, red.). De fik at vide, at vi skulle stoppe, og det er en beslutning, jeg ikke kan gøre så meget mere ved. Dengang den kom, var det timingen, vi ikke kunne lide. Det kunne de godt have fortalt os og holdt på. Vi kunne også godt have fået en begrundelse - det er noget, vi ikke har fået. Man kan godt efterlyse, hvorfor det skal være sådan. Vi kan ikke gøre så meget mere, siger Åge Hareide.

Mens han efter sommerens EM-slutrunde ikke længere er ønsket af DBU, er hans popularitet hos de danske fans stor.

Nordmanden blev hyldet efter opgøret i Irland, hvor der i mange minutter blev råbt på den danske landstræner. De varme ord varmede også den rutinerede træner.

Læs også:Lykkelig Poulsen: Tager gerne sådan en lortekamp med

- Nogle gange er det sort og hvidt i fodbold. Havde Irland scoret igen, var der ingen, der havde sunget. Alle er glade nu, og det er det fantastiske ved fodbold. Jeg er meget, meget glad for, at så mange har taget turen til Dublin og givet opbakning til det danske landshold. Det har vi også oplevet i Parken. Vi må blive ved med at skabe ting for dansk fodbold, og forhåbentlig kan vi vokse voldsomt som hold ved at få lov til at spille et EM på hjemmebane. Vi havde problemer i den her (landsholds)periode, for der har været centrale spillere ude af klubholdet, og så får vi plduseligt to skader (mod Irland, red.), og det gør os sårbare i forhold til at ændre på tingene. Derfor holdt vi Andreas (Christensen) længere tid på bænken, siger Åge Hareide.

Den danske landstræner kan nu se frem til en EM-lodtrækning den 30. november, hvor Danmark altså skal op mod Rusland og Belgien og endnu en modstander, der findes fra nederste seedningslag.

Hareide er spændt og vil gerne videre fra gruppen.

- Det bliver svært. Vi må se, når vi kender puljen. Men Belgien og Rusland er svære modstandere, og vi får i hvert fald et par kampe i Parken, og så må vi se, hvad det rækker til, lyder det.

Læs også:Nervøs Delaney: Jeg var ved at brække mig

Læs også:Cornelius om skade: Jeg kunne mærke det med det samme

Læs også:Ærlig Hareide: Har aldrig set holdet så nervøst

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.