• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Sloth

Hareide: Vigtigt for mig at slutte godt af som landstræner

Foto: Getty Images

Der er ingen grund til at frygte for en demotiveret landstræner, selvom Åge Hareide ved, at han stopper om et år

Af Mikkel Sloth

Ud af det blå blev Kasper Hjulmand i sidste måned udpeget som ny dansk landstræner fra sommeren 2020. Det kom som en overraskelse for mange, inklusive den nuværende landstræner, Åge Hareide, som dermed pludselig fik at vide, at han var færdig i jobbet om et års tid.

Det kunne måske give anledning til frygt for, at nordmanden ville mangle motivation i sin sidste tid som dansk landstræner, men den frygt er grundløs. Det garanterer Åge Hareide i et interview med Politiken.

- Det er meget vigtigt for mig at få afsluttet min tid som landstræner i Danmark på en god måde. Hvis nogen måske spekulerer i, at jeg og nogle spillere kunne være demotiverede, fordi det er min sidste sæson, ved jeg med mig selv, at det er helt anderledes. 

Tværtimod føler Hareide sig om muligt endnu mere klar til at føre Danmark til EM-slutrunden i 2020, og på den måde slutte af med en succesoplevelse.

- Jeg mærker faktisk, at jeg er ekstraordinært opsat og motiveret. Jo, DBU har valgt en anden landstræner, men jeg opfører mig professionelt, og i fodbold skal man altid sørge for at slutte godt af. Det er det, folk husker bedst, afslutter Hareide.

Åge Hareide har haft en ganske succesfuld tid i landstrænersædet. Danmark har ikke tabt i 28 kampe i træk, og han formåede at føre Danmark til VM-slutrunden sidste år og efterfølgende frem til 1/8-finalen. Nu er sidste mission at kvalificere landsholdet til EM næste år, hvilket samtidig vil betyde minimum to kampe på hjemmebane i Telia Parken.

Superliga

Mere Superliga

Fokus